Nieuwsfeed

Voormalige Italiaanse minister en Eurocommissaris Franco Frattini overleden

In Italië is voormalig minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini op 65-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Italiaanse nieuwsagentschap Ansa zaterdagavond.

Krantenkoppen in België

Tekentjes op grotschilderingen zijn waarschijnlijk oudste “protoschrift” en geven maankalender weer

Kleine tekentjes op grotschilderingen uit de IJstijd van dieren, tonen aan dat prehistorische jager-verzamelaars 20.000 jaar geleden een vorm van vroeg schrift gebruikten om informatie door te geven die essentieel was voor hun overleving. Volgens een nieuwe studie geven de tekentjes het tijdstip volgens een maankalender weer van belangrijke gebeurtenissen in het leven van de prooidieren.

Lees meer »

LEVENSVERHAAL. Topchoreografe Olivia Geerolf (72) is niet meer: “Van Bloedprocessie tot Boomstoet, van Kazachstan tot Spanje, ze zal altijd onze dansmama blijven”

Brugge verliest een grote dame. Olivia Geerolf (72), die in 1970 de Brugse Balletschool oprichtte, is vrijdag overleden in het AZ Sint-Jan. Als topchoreografe genoot ze veel aanzien op nationaal en internationaal vlak, maar ze zal eeuwig de vrouw blijven die duizenden Brugse dansers en danseressen haar passie doorgaf. Een portret uit de mond van haar opvolgster Jolien Smits (34),

Lees meer »

Helft gletsjers in 2100 verdwenen bij 1,5 graad opwarming

Als de aarde 1,5 graad opwarmt, is in het jaar 2100 bijna de helft (49 procent) van alle gletsjers verdwenen. Loopt de temperatuurstijging op tot 4 graden, dan verdwijnt 86 procent van alle 215.000 gletsjers op aarde. Die conclusie trekken onderzoekers in een van de meest uitgebreide studies naar de toekomst van de gletsjers op aarde, die vandaag gepubliceerd is in het tijdschrift Science.

Lees meer »

Ook VBO vreest voor recessie in 2023: “Het wordt een zwaar jaar voor Belgische bedrijven”

Volgens het VBO, het Verbond van Belgische Ondernemingen, zullen de meeste bedrijven het komende halfjaar in moeilijkheden geraken, onder meer door de hoge energieprijzen en de stijgende inflatie. Dat blijkt uit een bevraging van het verbond. “2023 zal een bijzonder zwaar jaar voor Belgische ondernemingen worden, met een hogere inflatie dan verwacht en een verdere verslechtering van de concurrentiepositie en

Lees meer »

MR-voorzitter Bouchez roept militanten op om verkiezingen van 2024 voor te bereiden: “Het is vijf voor twaalf voor Franstalig België”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft zondag de militanten en mandatarissen van zijn partij opgeroepen om de verkiezingen van 2024 vanaf dit jaar voor te bereiden. “2024 wordt in 2023 gespeeld en gewonnen”, verklaarde hij zondag op een partijcongres op de gewezen mijnsite Bois du Cazier in Marcinelle (Charleroi) , het startschot van de provinciale nieuwjaarswensen.

Lees meer »

Ontbijten met CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Er is over de verlenging van de kerncentrales te lang getalmd”

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat". Vandaag is CD&V-voorzitter Sammy Mahdi te

Lees meer »

KIJK. “Mensen vergeten snel”: manager Mettepenningen haalt na nieuwe incidenten uit naar Sweeck met oude beelden, Vanthourenhout zelf sust

Case closed na de fietswisseldiscussie op het BK veldrijden? Vergeet het. Na Otegem zit het pas echt scheef tussen Michael Vanthourenhout (29) en Laurens Sweeck (29). Twee nieuwe incidenten in ‘de post’ drijven het conflict op de spits. Jurgen Mettepenningen kwam uren na de cross trouwens nog met een video waarin Sweeck Vanthourenhout in Diegem tegen de grond kwakte. “Mensen

Lees meer »

“Die onderzoeken zijn niet prettig, maar kanker is dat nog minder”: BV’s over het effect van ‘Kom op tegen kanker, alles in de strijd’

“Prachtig nieuws! Veel meer mannen in Vlaanderen laten zich screenen op prostaat- en teelbalkanker.” Voor Niels Destadsbader (34) is het duidelijk: het programma ‘Kom op tegen kanker, alles in de strijd’ heeft wel degelijk effect gehad. Dat bevestigen ook verschillende BV’s, zoals Jan Schepens (52) en Kurt van Eeghem (70), in TV Familie. “Niels en co zien strippen om mannenkanker

Lees meer »

Poetin stuurt “Generaal Armageddon” de laan uit en stelt opnieuw bevelhebber aan: “Vrees voor Russische mobilisatie groeit”

De Russische president Vladimir Poetin heeft "Generaal Armageddon", de bevelhebber van het Russische offensief in Oekraïne, slechts drie maanden na zijn aanstelling de laan uitgestuurd. Valeri Gerasimov, de huidige stafchef van het Russische leger, zal vanaf nu de "speciale militaire operatie" in Oekraïne leiden. Door de plotse verandering van gezag groeit opnieuw de vrees voor een nieuwe Russische militaire mobilisatie.

Lees meer »

Milo Rau stopt als artistiek directeur van NTGent

De Zwitserse theatermaker en regisseur Milo Rau stopt als artistiek directeur van NTGent en gaat aan de slag als intendant van het Oostenrijkse festival Wiener Festwochen. Rau stopt komende zomer maar blijft wel verbonden aan NTGent als huisartiest. Hij was artistiek directeur sinds 2018.

Lees meer »