Nieuwsfeed

Wagen met drie inzittenden onherkenbaar na stevige crash: één slachtoffer in kritieke toestand, andere even in boeien geslagen

Kerstmis begon zondagmorgen met een heel spectaculair ongeval langs de Oostendesteenweg in Brugge. Een wagen met drie inzittenden knalde tegen twee duikers. Het voertuig was nadien niet meer te herkennen. Eén persoon raakte levensgevaarlijk gewond. Ook de andere twee werden naar het ziekenhuis gebracht.

Krantenkoppen in België

Twitter verkoopt de meubelen

09:52 Een beeld van de blauwe Twitter-vogel is woensdag voor 100.000 dollar verkocht op een veiling op de netwerksite. Het lijkt erop dat eigenaar Elon Musk letterlijk de meubelen moet verkopen om aan geld …

Lees meer »

Minister Frank Vandenbroucke versus de artsen: conventietarief onder druk

Als de artsenvakbond BVAS het akkoord rond vaste tarieven bij artsen opblaast, is dat een groot probleem. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in "De ochtend" op Radio 1. BVAS dreigt daar onder andere mee omdat het misnoegd is over het algemeen verbod dat de minister wil invoeren op ereloonsupplementen bij patiënten met recht op een verhoogde tegemoetkoming.

Lees meer »

Vier misverstanden rond erven en schenken

Erfrecht is een complexe materie. Bovendien verschilt de erfbelasting per gewest. Daarom is het voor veel mensen niet meteen duidelijk wat erven en schenken precies inhoudt. Spaargids.be kaart daarom vier misverstanden over dit topic aan.

Lees meer »

NASA en Boeing werken aan nieuw soort vliegtuig

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en vliegtuigbouwer Boeing werken aan een nieuw soort van vliegtuig, dat commercieel vliegen een stuk groener moet maken. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Een eerste testvliegtuig zou in 2028 kunnen uitvliegen.

Lees meer »

Wie helpt Oekraïne aan tanks?

Oekraïne heeft nood aan tanks om de strijd tegen Rusland aan te gaan en kans te hebben om het verloren gebied terug te winnen. Meerdere Europese landen grijpen in of overwegen dat snel te doen.

Lees meer »

Majesteitsschennis leidt niet langer tot celstraf, maar smaad tegen koning Filip kan nog altijd een misdrijf zijn 

Wie koning Filip of leden van het Belgische koningshuis beledigt, riskeert voortaan niet langer een gevangenisstraf. Tot nu kon je daarvoor zes maanden tot drie jaar cel krijgen en een geldboete. Die bestraffing dateert al van 1847 en moest de stabiliteit van de jonge monarchie beschermen. Maar het Grondwettelijk Hof oordeelde twee jaar geleden dat die wet strijdig is met

Lees meer »

Laatste tickethouders van afgelast festival Sinner’s Day in Diest krijgen binnenkort eindelijk geld terug, belooft organisator

Een 160-tal mensen die een ticket hadden gekocht voor Sinner’s Day Winter in Diest krijgen binnenkort – meer dan vier maanden na de afgelasting – hun geld terug. Dat laat de organisator weten in een reactie aan Radio2. Het festival zou normaal gezien eind oktober vorig jaar doorgaan, maar werd kort na de start van de ticketverkoop afgelast omwille van

Lees meer »