Nieuwsfeed

Winterstorm in VS en Canada maakt slachtoffers, ook de volgende dagen nog “bitter weer” voorspeld

De extreme winterstorm die over delen van de Verenigde Staten en Canada raast, heeft meerdere slachtoffers gemaakt. Er zijn nog geen officiële cijfers, Amerikaanse media hebben het over 16 tot 23 doden. Meer dan een miljoen mensen zouden -nog volgens Amerikaanse media- zonder stroom zitten.

Krantenkoppen in België

Tienduizenden mensen op straat gekomen in Brazilië om relschoppers te veroordelen

In de nasleep van de bestorming van het Braziliaanse parlement, zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om de opstandelingen te veroordelen en voor de democratie te betogen. De manifestanten, vooral aanhangers van de nieuwe president Luiz Inácio Lula da Silva, vragen dat degenen die het parlement probeerden te bestormen, hiervoor ook effectief verantwoordelijk worden gehouden en gestraft worden, aldus de

Lees meer »

CD&V-voorzitter Mahdi in nieuwjaarstoespraak: “Wil dat onze lokale kieslijsten in 2024 voor minstens 20 procent uit 60-plussers bestaan” 

Bij de lokale verkiezingen van 2024 zullen minstens 20 procent van de kandidaten op de kieslijsten van CD&V 60-plussers zijn. Dat heeft voorzitter Sammy Mahdi gezegd op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. Mahdi wil dat 2023 om respect draait, ook voor ouderen. "De beste manier om dat respect vanuit de politiek terug te geven aan de mensen, is door werk

Lees meer »

REPORTAGE. Geen wapenstilstand, als het van Oekraïne afhangt: “We maken de Russen af tot Moskou snapt dat de oorlog pas stopt als zij zich terugtrekken”

Ondanks het door Poetin aangekondigde staakt-het-vuren tijdens de orthodoxe kerst, gaan de gevechten in Bachmoet gewoon door. Onze reporter Arnaud De Decker ziet hoe het voorstel van de Russische president op hoongelach wordt onthaald langs de Oekraïense zijde. “Het is niks anders dan een goedkope manier om tijd af te dwingen. We zullen ze laten zien hoe wij dat hier

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-ANDERLECHT. Club zag goal afgekeurd en had meerdere kansen, maar nog geen goals in topper halfweg

Club Brugge-Anderlecht is altijd beladen, maar vandaag nog wat meer door de malaise bij paars-wit. De fans vroegen om het ontslag van Vandenhaute, die uiteindelijk een stap terugzet en “niet-uitvoerend voorzitter” wordt. Door het wangedrag op Sclessin is de paars-witte aanhang overigens niet welkom op Jan Breydel. Club op zijn beurt wint ook maar best, het staat na de zege

Lees meer »

“Brazilië en Argentinië willen gemeenschappelijke munt”: begin van muntunie in Latijns-Amerika?

Brazilië en Argentinië willen een gemeenschappelijke munt om hun onderlinge handel te vergemakkelijken en de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen. De twee grootste economieën van Zuid-Amerika zullen het plan komende dagen bespreken tijdens een top in Buenos Aires en zullen andere Latijns-Amerikaanse landen uitnodigen om mee te doen, zo bericht de Britse zakenkrant Financial Times.

Lees meer »

Moord op 14-jarige Malek stelt speurders voor grote uitdaging

Het onderzoek naar de moord op de 14-jarige Malek uit Anderlecht dreigt heel moeilijk te worden. De dader Olivier T. (37) uit Seraing pleegde vlak na de feiten van vorige vrijdag zelfmoord. De enige getuige, het tweejarige zusje van Malek dat levend in de auto van de dader werd teruggevonden, zal ook niet kunnen verhoord worden. “Het meisje is te

Lees meer »

TUI opent hotelportaal

18:57 Het reisconcern TUI wil de komende maanden een nieuw hotelplatform uitrollen in Scandinavië. Er is nog geen exacte timing voor de lancering in België.

Lees meer »

Alex Agnew barst liefst drie keer in tranen uit bij ‘James The Musical’: “Op school werd ik gepest: ik was die kleine met een brilleke, die halen ze er zo uit”

De grootste ‘fear factor’ van Alex Agnew (50)? “Een musical over mijn leven”, zegt hij aan het begin van zíjn ‘James De Musical’. Daarin krijgen we een totaal andere kant van de stoere stand-upcomedian te zien. De ruwe bolster werd gepest op school, kon als jongeman slechts van meisjes drómen en had een complexe relatie met zijn oerstrenge Britse vader.

Lees meer »

Zoon van drugsbaas ‘El Chapo’ opgepakt in Mexico

Bij een militaire operatie in het noordwesten van Mexico is een van de zonen van de vroegere Mexicaanse drugskartelbaas Joaquin Guzman, beter bekend als ‘El Chapo’, gearresteerd. Ovidio Guzman werd gevangengenomen in de stad Culiacan in de deelstaat Sinaloa, zo melden Mexicaanse media donderdag.

Lees meer »