Nieuwsfeed

Zij wonen in een huisje van amper 20 m2: “Op de reguliere markt hadden wij nooit iets kunnen vinden”

Tiny houses, een fenomeen dat sinds enkele jaren aan populariteit heeft gewonnen. Niet in de laatste plaats via social media. Ook in Vlaanderen zijn de kleine woningen aan een opmars bezig. Maar wie woont er nu in zo’n huisje van pakweg amper 20 m²? Zij dus. “Op de reguliere markt hadden wij nooit iets kunnen vinden.”

Krantenkoppen in België

De staat hervormen op onorthodoxe manier? Bart De Wever stelt het voor, en het werd in het verleden al vele malen toegepast

Nu een nieuwe grote staatshervorming met een gebruikelijke tweederdemeerderheid in 2024 onwaarschijnlijk is geworden, grijpt N-VA-voorzitter Bart De Wever naar een andere methode om Vlaanderen meer armslag te geven: de “extralegale” staatshervorming. Een staatshervorming die dus niet volgens de regels verloopt. Juristen gruwen wellicht van dat idee, maar België zou België niet zijn mocht de onorthodoxe manier van handelen nog

Lees meer »

Luc Caals over de ups & downs van z’n 50-jarige carrière: “M’n vader was jaloers op mij. Nooit gaf hij mij een compliment”

Vijftig jaar staat Luc Caals (70) al op de planken. Om mensen aan het lachen te brengen. Daarvoor kreeg hij zopas de Cultuurprijs van de gemeente Schoten. “Een prachtig loodkristallen kunstwerk”, glundert Luc in ‘Primo’. “Bijna had mijn zoon het laten vallen, maar nu staat het hier mooi te schitteren in mijn living. Ik ben er echt blij mee.” In

Lees meer »

Willy draait volgende week alleen maar Belgische muziek

Eén week lang geen Placebo, Foo Fighters of Oasis, maar wel de beste muziek van eigen bodem. Vanaf maandag 30 januari tot en met zondag 5 februari staat Willy, de digitale pop- en rockzender van DPG Media, in het teken van de Belgische muziekindustrie. Zo worden de luisteraars dagelijks getrakteerd op een bezoekje van een Vlaamse muziekliefhebber en muzikant. Onder

Lees meer »

Zuhal Demir (N-VA) reageert op ontslag Dries Van Langenhove: “Niet onder de indruk, Van Grieken moet alle extremisten aan de deur zetten”

Volgens Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) verandert het ontslag van Dries Van Langenhove als Kamerlid voor de Vlaams Belang-fractie niets aan de houding van haar partij tegenover het Vlaams Belang. "Moet ik nu applaudisseren omdat een complotdenker uit het parlement stapt en zijn propagandamachine buiten het parlement voortzet?", reageerde ze bij VTM Nieuws. Volgens haar moet Vlaams Belang-voorzitter Tom Van

Lees meer »

PORTRET. “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”

Van Sint-Truiden tot in Noord-Engeland, van Merseyside tot in Knokke-Heist. Overal waar hij passeerde, liet-ie dezelfde onuitwisbare indruk na. Ingewijden over de controlefreak en perfectionist Simon Mignolet (34), de kersverse Gouden Schoen die nooit iets aan het toeval overlaat. “Ten tijde van Liverpool trokken we met de feestdagen altijd daarheen. Voor hem altijd een drukke voetbalperiode. Toen wij het feestmaal

Lees meer »

‘The Masked Singer’-presentator Jens Dendoncker: “Vrouwen die zich aan mijn voeten werpen? Ik merk daar niks van”

“Mentaal blijf ik een zekere kwetsbaarheid hebben. Maar als het goed gaat, weet ik: geniet ervan, hou het vast.” Jens Dendoncker (32), die vanaf vrijdag het derde seizoen van ‘The Masked Singer’ in goede banen mag leiden, blijft waakzaam na zijn burn-out en depressies, maar stáát er weer helemaal. Speciaal voor ‘Dag Allemaal’ fileert hij de figuurtjes en vertelt hij

Lees meer »

Efteling valt helemaal stil door enorme stroomstoring, sommige mensen moeten uit attracties geëvacueerd worden

Door een enorme stroomstoring in Tilburg en omgeving zitten dinsdagmiddag ruim 38.000 gebruikers in de regio zonder elektriciteit. Ook de directe omgeving van de stad heeft daar last van: zo is ook in Haaren, Moergestel, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Kaatsheuvel, Biezenmortel en Helvoirt de stroom uitgevallen. En opvallend: door de storing zit ook de hele Efteling zonder stroom.

Lees meer »

Dreigt onweer voor mijn obligatiefondsen en mijn pensioensparen?

De Britse zakenbank Barclays waarschuwt voor mogelijke onrust op de obligatiemarkten. De diverse overheden moeten in 2023 immers voor zowat 500 miljard euro aan obligaties die ze willen uitgeven een koper vinden. Intussen ligt de rente een pak hoger dan in 2022. De jongste dagen mag ze dan wel een beetje gedaald zijn, maar een nieuwe opflakkering is niet uitgesloten.

Lees meer »