Nieuwsfeed

Zoveel vrijwilligers dat er een wachtlijst nodig was: ondanks crisisjaar willen we massaal helpen op kerstdiners voor kansarmen

We willen heel graag onze medemens helpen op kerst. Zo massaal graag, dat een aantal vrijwilligersinitiatieven al helpende handen moesten weigeren voor hun kerstdiner, of zelfs een wachtlijst opstartten. Kerst: het blijkt ons goeie hart aan te spreken, altijd weer. “En zeker na dit jaar.”

Krantenkoppen in België

Frankrijk trekt binnen een maand zijn troepen terug uit Burkina Faso

Op verzoek van de regering van Burkina Faso trekt Frankrijk zijn troepen in het land terug. Ze zullen binnen een maand het land verlaten, laat het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag weten. Afgelopen zomer wees ook de militaire junta in Mali Frankrijk al de deur. Burkina Faso en Mali, beide Franse ex-kolonies, halen de laatste tijd vooral de banden

Lees meer »

Olivier Vandecasteele is hongerstaking gestopt

Olivier Vandecasteele, de Belgische ngo-medewerker die in Iran veroordeeld is tot een celstraf van 40 jaar en 74 zweepslagen na een schijnproces, is niet langer in hongerstaking. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) donderdag gezegd in de Kamer. Zijn gezondheidstoestand zou relatief stabiel zijn, al is hij wel fel vermagerd.

Lees meer »

Over PKK-vlaggen, brandende auto’s in Brussel, hoofd- en bijzaken

Alles heeft zijn grenzen, ook in de journalistiek. Televisie- en radiojournalisten breken meer hun hoofd over wat ze weglaten dan wat ze finaal behouden voor een televisie- of radioverslag. Een stukje voor het radionieuws bijvoorbeeld duurt om en bij de minuut. Een eindredacteur maak je echt niet blij als je hem of haar -meestal kort voor de deadline- anderhalve minuut

Lees meer »

KIJK. Fietser neemt kortste weg op E17 aan Kortrijk-Oost

Langs de E17 ter hoogte van Kortrijk-Oost is woensdagmiddag een fietser op de pechstrook opgemerkt. Bij de politie liepen tal van meldingen binnen maar na een zoektocht was van de fietser geen spoor meer. “Iemand de weg of de pedalen kwijt”, stelde een Nederlandse trucker die het tafereel filmde met zijn dashcam vast.

Lees meer »

Vlaanderen erkent Sint-Antoniusvieringen als immaterieel erfgoed

De Sint-Antoniusvieringen behoren voortaan tot het immaterieel erfgoed in Vlaanderen. Dat heeft het Vlaams Departement Cultuur dinsdag bekendgemaakt. Vlaams minister voor Cultuur Jan Jambon (N-VA) plaatste de volksfeesten ter ere van Sint Antonius, de patroonheilige van de varkens, varkenshoeders en slagers, op de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Lees meer »

Met een vermogen van 40 miljard de rijkste Italiaan ter wereld, toch woont ‘Nutella’-man Giovanni Ferrero in België: “Immer discreet en praktisch nooit te spotten in het straatbeeld”

En of Giovanni Ferrero een mooie surprise in zijn Kinderei vond. Met een zichzelf toegekend dividend van 765 miljoen euro – ondanks de salmonellabesmetting vorig jaar in de Ferrero-fabriek van Aarlen – is de resterende telg van het befaamde chocoladegeslacht alleen nog maar rijker geworden. Wat weinigen weten is dat de rijkste Italiaan ter wereld al van kinds af… in

Lees meer »

Jaël (25) dacht dat ze een ‘onschuldige’ keelpijn had, maar het was een vleesetende bacterie: “In plaats van naar festivals te gaan, zat ik thuis met mijn rollator”

Toen Jaël Krijgsman (25) last kreeg van haar keel, zag ze er weinig kwaad in. Tot de pijn steeds erger werd en ze uiteindelijk op de spoeddienst belandde. Ze bleek een streptokokkeninfectie te hebben, ook wel bekend als de vleesetende bacterie. “Volgens de artsen is het een wonder dat ik het overleefd heb, en er zonder een amputatie vanaf ben

Lees meer »