Nieuwsfeed

18-jarige verdachte van dodelijke steekpartij in Berchem blijft aangehouden

De 18-jarige uit Aalst die verdacht wordt van betrokkenheid bij de steekpartij waarbij S.B. (16) vorige week omkwam, blijft aangehouden. ‘De raadkamer heeft zijn voorlopige hechtenis bevestigd’, zegt zijn advocate Wendy Bosschaerts. Zijn 16-jarige kompaan werd in een gesloten jeugdinstelling geplaatst, de derde verdachte is voortvluchtig.

Krantenkoppen in België

Oekraïne wil geen Russen en Wit-Russen op Olympische Spelen 2024

De Oekraïense president Zelenski heeft zijn Franse collega Macron in een brief opgeroepen om geen Russische en Wit-Russische atleten deel te laten nemen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Het Internationaal Olympisch Comité overweegt om die atleten te laten deelnemen onder een neutrale vlag, maar dat vindt Oekraïne onaanvaardbaar. De Oekraïners dreigen om de Spelen van 2024 te

Lees meer »

Discussie bij McDonald’s over extra portie kaas loopt uit de hand: agent deelt slagen uit aan zwarte vrouw tijdens arrestatie

Een nieuw geval van politiegeweld uit de Verenigde Staten gaat viraal. Beelden uit Dayton, een stad in de Amerikaanse staat Ohio, tonen hoe een zwarte vrouw slaag krijgt van een politieagent. Door de enorme heisa heeft Butler Township Police, het departement waar de twee betrokken agenten werken, de bodycambeelden van de agenten vrijgegeven aan de media. Zo komt de rest

Lees meer »

Belgische werknemers waren vorig jaar vaker ziek

In 2022 bedroeg het kort ziekteverzuim, wanneer werknemers minder dan een maand ziek zijn, doorgaans 7,5 dagen per werknemer. Dat is een dag meer dan in 2021 (6,3 dagen) en anderhalve dag meer dan in 2020 (5,9 dagen), berekende hr-dienstenbedrijf Acerta op basis van gegevens van 260.000 werknemers bij meer dan 40.000 privébedrijven.

Lees meer »

Vlaamse Onderwijsraad: “Scholen verplichten om zich open te stellen voor verenigingsleven is contraproductief”

De Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) wil financiële en administratieve drempels wegnemen, in plaats van scholen te verplichten hun infrastructuur open te stellen voor het lokale verenigingsleven. In een voorontwerp van een decreet wil Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de financiering voor scholenbouw en infrastructuurwerken namelijk koppelen aan de voorwaarde om schoolgebouwen open te stellen.

Lees meer »

Meta ziet omzet voor het eerst dalen

Meta, het bedrijf achter Facebook, WhatsApp en Instagram, heeft vorig jaar zijn jaarlijkse omzet zien dalen tot 116,61 miljard dollar (106,09 miljard euro). Het gaat om een daling van 1 procent in vergelijking met 2021 en de eerste daling van de omzet sinds het bedrijf in 2012 naar de beurs trok. Het afgelopen kwartaal presteerde Meta wel beter dan verwacht.

Lees meer »

4.000 jaar oude rotsschilderingen ontdekt in Frankrijk

In het zuidoosten van Frankrijk zijn meer dan honderd rotsschilderingen die uit de nieuwe steentijd dateren en meer dan 4.000 jaar oud zijn. Een vondst van formaat, aldus de voorzitter van het Franse instituut Ipaam (Institut de préhistoire et d’archéologie Alpes-Méditerranée).

Lees meer »

Bart De Wever krijgt bakken vol kritiek in drugsdebat: “Maar ons preventief net wérkt, want dankzij alle arrestaties zijn ook veel aanslagen voorkomen”

De Antwerpse gemeenteraad was maandag verenigd in de afschuw over de dood van de 11-jarige Firdaous E.J. in Merksem. Over de aanpak van de drugsoorlog kreeg burgemeester Bart De Wever (N-VA) bakken vol kritiek. “Werk méér samen, over alle bestuursniveaus heen”, klonk het. De Wever kaatste terug met hoge arrestatiecijfers.

Lees meer »

Belgische topman bij Microsoft over oorlog in Oekraïne: “Dit is allereerste data-oorlog in de geschiedenis, data zijn grondstoffen met groot tactisch belang”

Het eerste dataconflict uit de geschiedenis. Zo noemt Bram Couwberghs, topman bij Microsoft, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Couwberghs houdt voor Microsoft de digitale kant van het internationale slagveld in het oog voor West-Europa. "Rusland ziet deze oorlog niet enkel als een conflict dat op het terrein wordt uitgevochten, maar ook online, met spionage, fakenews en cyberaanvallen."

Lees meer »