Nieuwsfeed

22 Vlaamse burgemeesters vragen meer duidelijkheid over mogelijke verplichte fusies

22 Vlaamse burgemeesters, waaronder die van Bonheiden, Middelkerke, Sint-Martens-Latem en Holsbeek, roepen de politieke partijen in ons land op om duidelijk te maken wat hun standpunt is rond verplichte fusies. Er gaan geruchten dat die er zouden komen en dat Vlaanderen van 300 naar 100 gemeenten zou gaan. Maar dat wordt nergens duidelijk bevestigd.

Krantenkoppen in België

‘Merlina’-actrice Mieke Bouve verloor haar man Jaak: “Ik weet niet of ik ooit nog de kracht vind om mijn hart weer open te zetten”

“Mijn dochter gelukkig zien, drukt me soms met de neus op de feiten.” Een jaar na het overlijden van haar geliefde man Jaak voelt het gemis voor Mieke Bouve (61) intenser dan ooit, vertelt ze in PRIMO. “Soms bekruipt de eenzaamheid mij”, vertelt de ‘Merlina’-actrice in een uitgebreid gesprek over de ziekte die Jaak verteerde, de legendarische tv-reeks die haar

Lees meer »

“De aankondiging bracht een stroom analyses op gang, maar op één vlak heeft CD&V-voorzitter Mahdi nu al gelijk gekregen”

Op één vlak heeft CD&V-voorzitter Sammy Mahdi nu al gelijk gekregen. Zeg als politicus dat je wil inzetten op jongeren en iedereen knikt begrijpend, evident, einde ­discussie. Zeg dat je wil inzetten op ouderen en de wenkbrauwen gaan omhoog. De aankondiging op de CD&V-nieuwjaarsreceptie dat de vernieuwing zich – letterlijk – op vijftig tinten grijs zou richten, bracht meteen een

Lees meer »

Dwangsommen blijven staatssecretaris De Moor (CD&V) in de nek hijgen: kabinet wil “juridische stappen zetten” om inbeslagnames af te wenden

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) zal "alle juridische stappen zetten" om een effectieve inbeslagname en openbare verkoop van meubelen van haar kabinet te vermijden. Dat stelt haar kabinet in een reactie op een bezoek van de deurwaarder, die een lijst heeft opgesteld van goederen die in beslag kunnen worden genomen.

Lees meer »

Eenzaamste leeuw ter wereld verliest zijn brul in veel te kleine kooi, pas na vijf jaar komt er einde aan zijn lijdensweg

Er is beterschap in zicht voor Ruben, de leeuw die helemaal alleen achterbleef in een verlaten zoo op de Armeens-Azerbeidzjaanse grens. De viervoeter verkast nu naar een reservaat in Zuid-Afrika, waar hij tussen zijn soortgenoten van zijn oude dag zal kunnen genieten. Vijf jaar lang zat hij opgesloten in een veel te krappe kooi. Door de ellendige omstandigheden verloor hij

Lees meer »

China dreigt met “gepaste tegenmaatregelen” na neerschieten “spionageballon”

China noemt het neerhalen van de "spionageballon" die over Amerikaans grondgebied vloog, een overreactie en een "serieuze" schending van internationale normen. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zegt "gepaste tegenmaatregelen" te overwegen. Wat die maatregelen zouden kunnen inhouden, is nog niet bekend, maar wat volgens China-kenner Veerle De Vos wel duidelijk is, is dat de hele zaak slecht nieuws is

Lees meer »

Mexico verbiedt roken in de openbare ruimte

In Mexico is het voortaan verboden om te roken in de openbare ruimte. Het is een van de meest strikte antirookwetgevingen ter wereld. Bedrijven mogen bovendien niet langer reclame maken voor tabaksproducten. Ze mogen de producten ook niet uitstallen voor de verkoop. Het verbod gaat zondag in.

Lees meer »

Lobke (39) en Patrick (43) doen aan intermittent fasting, welke invloed heeft dat op hun eetbudget? “Vorig jaar hebben we eens 54 uur lang niet gegeten”

De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. “Ik merk zeker de inflatie op het kassaticket”, vertelt mama Lobke Gielens (39), die voor een gezin van vijf kookt

Lees meer »

Twee vuilnismannen zorgden voor schat aan informatie over aanslagen van Zaventem

‘Alles loopt hier goed. Iedereen is klaar voor de opdracht. We hebben al 130 kilogram explosieven gemaakt.’ Kamikaze Najim Laachraoui klinkt enkele dagen voor de aanslagen beangstigend optimistisch, bleek gisteren tijdens het terreurproces in Brussel. Speurders ontdekten zijn audioboodschap op een computer die ze door een enorm toeval in handen kregen. Dankzij twee vuilnismannen.

Lees meer »

LIVE. Mogelijke opdoffer voor Anderlecht: overgang Toffolo niet zeker – Amrabat (ex-Club) naar Barça? – volg al het transfernieuws de hele dag bij HLN!

Deadline day! De wintermercato is aan zijn laatste uren toe in binnen- en buitenland. Wat staat er nog te gebeuren voor de handel sluit om middernacht? Ziet titelfavoriet Racing Genk nog Paul Onuachu vertrekken? Wat kan Anderlecht nog forceren en sneuvelen er nog records in het buitenland? Op deze pagina zit je op de eerste rij om alle transferontwikkelingen op

Lees meer »