Nieuwsfeed

Acteur John Leddy, Koos Dobbelsteen uit ‘Zeg ‘ns Aaa’, op 92-jarige leeftijd overleden

Acteur John Leddy is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten. Hij zit bij veel mensen in het collectief geheugen door zijn rol als Koos Dobbelsteen in ‘Zeg ’ns Aaa’.

Krantenkoppen in België

Wie werkt er het hardst: vrouwen of mannen? Deze studie geeft antwoord

Voor eens en voor altijd: het zijn vrouwen die het meeste werk verrichten, volgens onderzoek. In een antropologische studie kregen deelnemers een Fitbit die trackte hoeveel stappen zowel de mannen als de vrouwen zetten. Spoiler: de vrouwen wonnen het van de mannen. De studie probeerde ook te achterhalen hoe dat precies komt, en daar zit je huwelijk voor iets tussen.

Lees meer »

“Ik probeer gewoon naar huis te gaan”: tijdslijn toont hoe extreem politiegeweld bij arrestatie leidde tot dood zwarte man in Memphis 

Wat was de aanleiding voor het buitensporige politiegeweld op 7 januari in Memphis, dat uiteindelijk leidde tot de dood van de 29-jarige Tyre Nichols? Waarom werd de man die avond zo hard aangepakt? Vrijgegeven videobeelden, die minuut per minuut tonen wat er die avond is gebeurd, roepen alleen maar meer vragen op over het gedrag van de betrokken agenten.

Lees meer »

Schelden voor goeie doel, “team van 5 miljoen” en met baby Neve naar VN: opvallende momenten tijdens premierschap Jacinda Ardern

Jacinda Ardern legt als premier van Nieuw-Zeeland haar functie begin februari neer. In de vijf jaar die ze aan de macht was, heeft ze de meest uiteenlopende crisissen moeten aanpakken. Dat leverde haar zowel nationaal als internationaal respect op. Ardern meed telkens harde taal en ging voor mededogen en verbinding. Haar motto: "Wees sterk, wees aardig." Een overzicht van sleutel-

Lees meer »

Europese gasprijs verder omlaag door verwachting zachter weer

De Europese gasprijs is woensdag verder gedaald, mede door de verwachting dat er zachter weer aankomt in Europa waardoor minder gestookt hoeft te worden. De prijs op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs is nu al drie dagen op rij aan het dalen. Sinds begin dit jaar is sprake van een daling met circa een kwart.

Lees meer »

Nieuwe stakingen aangekondigd bij Franse olieraffinaderijen

Vakbond CGT heeft opgeroepen tot verschillende dagen staking in de Franse petroleumsector. “Indien nodig” kan dat bij een van de acties ook leiden tot het stilleggen van de raffinaderijen, klinkt het in een persbericht dat de CGT-verantwoordelijke bij oliebedrijf TotalEnergies verstuurde. De vakbond wil de pensioenhervorming van de Franse regering aan de kaak stellen.

Lees meer »

Regisseur Sam Mendes staat open voor genderneutrale Oscars: “Uiteindelijk is het onvermijdelijk”

Filmmaker Sam Mendes (57) staat achter het idee om de Oscars genderneutraal te maken. Dat doet hij nadat ‘The Crown’-ster Emma Corrin (27) – die zich identificeert als non-binair persoon – de evolutie voorstelde. Ook andere Hollywoodsterren waaronder Hugh Jackman (54) zijn pro. “Ik begrijp niet waarom het is opgesplitst in slechts twee geslachten, terwijl we allemaal weten dat er

Lees meer »