Nieuwsfeed

Al 25 doden in New Yorkse county door winterstorm Elliott, al 17.000 vluchten geannuleerd

De dodentol van de winterstorm die de voorbije dagen door de Verenigde Staten trok, is in Erie County, een graafschap in het westen van de staat New York, opgelopen tot 25.  Dat laat een lokale verantwoordelijke weten. Sinds het begin van de storm werden al 17.000 vluchten geannuleerd.

Krantenkoppen in België

Politie Memphis geeft beelden fatale arrestatie Nichols vrij

De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 01.00 uur (Belgische tijd) enkele video’s vrijgegeven waarop te zien is hoe Tyre Nichols drie weken geleden werd gearresteerd. Deze 29-jarige zwarte Amerikaan overleed enkele dagen na zijn gewelddadige arrestatie.

Lees meer »

Rotsschilderingen ontdekt in Frankrijk

In het zuidoosten van Frankrijk zijn meer dan honderd rotsschilderingen van 4.000 jaar oud ontdekt die van de nieuwe steentijd dateren, een vondst van formaat volgens de voorzitter van het Franse instituut Ipaam (Institut de préhistoire et d’archéologie Alpes-Méditerranée).

Lees meer »

Boeing moet voor rechter verschijnen vanwege crashes met 737 MAX

Boeing moet donderdag voor een Amerikaanse rechtbank verschijnen vanwege de vliegtuigcrashes met een 737 MAX in Indonesië en Ethiopië enkele jaren terug, waardoor honderden mensen om het leven kwamen. Nabestaanden van de omgekomen passagiers vinden dat de vliegtuigbouwer niet aan strafrechtelijke vervolging mag ontkomen.

Lees meer »

VN ontdekt 49 doden in massagraven in Congo

In het noordoosten van Congo hebben blauwhelmen massagraven ontdekt met daarin de lichamen van bijna vijftig burgers, onder wie vrouwen en kinderen. Dat heeft een woordvoerder van de Verenigde Naties gemeld. De graven werden aangetroffen in de provincie Ituri, een gebied waar vaker aanvallen door gewapende groeperingen plaatsvinden.

Lees meer »

Omstreden Duitse minister van Defensie stapt op: “Maandenlange media-aandacht voor mijn persoon staat Duitse leger in de weg” 

De Duitse Defensieminister Christine Lambrecht stapt op na verschillende blunders en aanhoudende kritiek. "Toondoof" en "beschamend" noemden de Duitse media haar knullige nieuwjaarsboodschap die onlangs viraal ging nog. Haar ontslag komt op een gevoelig moment, uitgerekend nu de Duitse bondskanselier onder druk staat om gevechtstanks te leveren aan Oekraïne.

Lees meer »

Steunpunt voor bewindvoering breidt uit van West-Vlaanderen naar Oost-Vlaanderen, Leuven en Antwerpen: “Beschermende personen zo goed mogelijk omringen”

Een jaar na de oprichting van het Steunpunt Bewindvoering kunnen nu ook mensen uit de gerechtelijke arrondissementen van Leuven, Antwerpen en Oost-Vlaanderen er terecht met hun vragen over bewind. Voordien was het steunpunt alleen in West-Vlaanderen actief. "De nood is groot, mensen hebben veel vragen", zegt vrederechter Jorn Dangreau in "De ochtend" op Radio 1.

Lees meer »

Shauna (23) vindt nieuwe liefde, ook al zit ze vast in lichaam van achtjarige: “Mijn ouders vreesden altijd dat ik pedofielen zou aantrekken”

Maak kennis met Shauna Rae, op het eerste gezicht een vrolijk meisje van 8 jaar uit Long Island (New York). In werkelijkheid staan er echter al 23 lentes op de teller. Trots stelt ze dan ook haar nieuwe liefde Dan Swygart (26) voor. “Mijn ouders vreesden altijd dat ik vanwege mijn kinderlijk uiterlijk pedofielen zou aantrekken”, laat ze in haar

Lees meer »