Nieuwsfeed

Bestelwagen rijdt in op auto in Geel: twee inzittenden komen om het leven

In Geel is een bestelwagen op een kruispunt ingereden op een auto. Twee inzittenden uit de auto die werd aangereden kwamen om het leven. Het Antwerpse parket heeft sterke vermoedens dat de bestuurster van de bestelwagen door het rode licht reed.

Krantenkoppen in België

Vrouw brengt handgranaat naar commissariaat Vorst

Een vrouw heeft een handgranaat binnengebracht op het politiecommissariaat van Vorst. Ze had deze gevonden tussen de spullen van haar man, die een verzamelaar is, en besloot de politie in te lichten. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de granaat te vernietigen

Lees meer »

Tom Waes in de bres voor ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Het geld was nodig om dit programma te maken”

Op zondagavond dompelt Tom Waes (54) de kijkers op Eén onder in onze Vlaamse geschiedenis. Er werden kosten noch moeite gespaard voor de docureeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Maar net daar wringt volgens sommigen het schoentje. Het programma kreeg dan ook al heel wat kritiek over zich heen. Maar de presentator van dienst snelt ter verdediging in ‘De afspraak’. “Voor

Lees meer »

Boete van 50.000 gevorderd van Net Brussel

Het Brusselse arbeids­auditoraat eist een geldboete van 50.000 euro van Net Brussel, vanwege de zelfdoding van een gepeste werknemer. Een ploegbaas staat mee terecht. Tegen hem wordt een celstraf van zes maanden gevorderd en een geldboete van 15.000 euro.

Lees meer »

Defensieminister wil tanks kopen voor Oekraïne: “Als men Defensie niet uit elkaar had laten vallen, stond ik vandaag niet met lege zakken”

Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) bekijkt of ons land gestockeerde tanks van Europese bondgenoten kan overkopen om ze naar Oekraïne te sturen. “We moeten de Oekraïners alle middelen geven om tegenoffensieven te voeren, zodat ze straks als gelijken aan tafel kunnen gaan zitten met Rusland. Maar we kunnen niet geven wat we niet hebben.”

Lees meer »

LIVE WK VELDRIJDEN. Fem van Empel profiteert van schuiver Pieterse en soleert naar wereldtitel, Nederland bezet volledig podium

Dit weekend wordt in het Nederlandse Hoogerheide het WK veldrijden afgewerkt. De apotheose is natuurlijk voor zondag, wanneer het titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel wordt afgewerkt bij de eliterenners. Bij de junioren dames pakte de Canadese Isabella Holmgren goud. Thibau Nys maakte zijn favorietenrol waar bij de beloften mannen. Fem van Empel was de beste

Lees meer »

Mexicaanse stad op stelten na arrestatie van zoon ‘El Chapo’: vliegtuigpassagiers moeten dekking zoeken voor kogels, bussen en vrachtwagens in brand

Bij een militaire operatie in het noordwesten van Mexico is een van de zonen van de vroegere Mexicaanse drugskartelbaas ‘El Chapo’ gearresteerd. Ovidio Guzman liep tegen de lamp in de stad Culiacan, in de deelstaat Sinaloa. Vermoedelijke bendeleden staken als reactie bussen en vrachtwagens in brand. Volgens lokale media probeerden gewapende groeperingen ook de controle over het vliegveld over te

Lees meer »

Stengs krijgt in beroep mildere straf: Antwerp-speler drie wedstrijden geschorst en één met uitstel

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft vrijdagavond vier speeldagen schorsing, waarvan drie effectief, en 3500 euro boete opgelegd aan Antwerp-speler Calvin Stengs. De Nederlander kreeg afgelopen zondag rood voor een slag in de richting van Anderlecht-speler Amadou Diawara. Eerder legde het Disciplinair Comité vier speeldagen effectief op, in beroep wordt de straf afgezwakt.

Lees meer »

Football Talk. Ravych (Cercle Brugge) valt voor weken uit met handbreuk

Miron Muslic moet komend weekend tegen Westerlo en ook de daaropvolgende weken sleutelen aan zijn verdediging. Christiaan Ravych, de 20-jarige revelatie die sinds eind oktober een vaste stek in de groen-zwarte defensie had afgedwongen, liep begin deze week op training een handbreuk op. Hij onderging deze namiddag een operatieve ingreep en zal zeker één tot anderhalve maand onbeschikbaar blijven. Door

Lees meer »