Nieuwsfeed

Boot met bijna 200 Rohingya meert aan in Indonesië

Bijna 200 Rohingya-vluchtelingen, leden van de moslimminderheid in het overwegend boeddhistische Myanmar, zijn maandag per boot aangekomen in Indonesië. Het is de vierde keer sinds november dat een boot met Rohingya-vluchtelingen aanmeert in het land.

Krantenkoppen in België

IN BEELD. Honderden reizigers in Londen zonder broek de metro op

Blote benen op de metro in de winter? Welkom op de No Pants Subway Ride, een prettig gestoord concept dat telkens in het begin van het jaar in verschillende steden georganiseerd wordt. De deelnemers doen alsof reizen zonder broek de normaalste zaak van de wereld is, met de nodige verwonderde blikken tot gevolg. In Londen alleen al stalen gisteren honderden

Lees meer »

LIVE CROSS. Van Aert heeft nu al halve minuut op achtervolgend trio

De laatste rechte lijn naar het WK van volgend weekend, met vandaag de Flandriencross in Hamme – de zesde manche van het X2O Badkamers Trofee-criterium. Wout van Aert, zijn laatste generale repetitie, start als favoriet. Ook onder meer aanwezig: Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Lars van der Haar. Wie wint aan de Mirabrug? Ontdek het in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Nazikaart ontketent schattenjacht in Nederland

Het Nederlandse Nationaal Archief gaf dinsdag een hele reeks documenten vrij omdat de termijn voor geheimhouding was verstreken. Een oude kaart die mogelijk toont waar nazisoldaten allerlei juwelen verstopten, heeft in het plaatsje Ommeren een schattenjacht op gang gebracht.

Lees meer »

Gebruik je best peperbollen of gemalen peper in de keuken?

Peper en zout zijn een onafscheidelijk duo tijdens het koken. Over zout weten we dat een teveel niet goed is voor de gezondheid, maar hoe zit dat met peper? En hoe kies je de beste soort voor in jouw gerechten? Kruidenspecialist Wilfried Jammaers vertelt er alles over en legt uit wat de impact van peperbolletjes op je lichaam is.

Lees meer »

Omstreden Duitse minister van Defensie stapt op: “Maandenlange media-aandacht voor mijn persoon staat Duitse leger in de weg” 

De Duitse Defensieminister Christine Lambrecht stapt op na verschillende blunders en aanhoudende kritiek. "Toondoof" en "beschamend" noemden de Duitse media haar knullige nieuwjaarsboodschap die onlangs viraal ging nog. Haar ontslag komt op een gevoelig moment, uitgerekend nu de Duitse bondskanselier onder druk staat om gevechtstanks te leveren aan Oekraïne.

Lees meer »

Opnieuw geval van extreem politiegeweld in de VS: politieagenten schieten vluchtende rolstoelgebruiker dood

Een groep Californische politieagenten heeft donderdag een man in een rolstoel doodgeschoten. De 36-jarige Anthony Lowe Jr. zou net daarvoor een man neergestoken hebben met een mes. Beelden tonen hoe drie agenten van Huntington Park Police Department de rolstoelgebruiker achtervolgen. Tijdens zijn vluchtpoging probeert Lowe Jr. nog te ontsnappen nadat hij uit zijn rolstoel was gesprongen. De agenten taseren hem

Lees meer »

Koning Filip huldigt Autosalon in Brussel officieel in

Koning Filip (62) en premier Alexander De Croo (Open Vld) (47) hebben het autosalon van Brussel vrijdagavond officieel ingehuldigd. Ook onder anderen Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld), Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (Open Vld) en Brussels burgemeester Philippe Close (PS) tekenden present.

Lees meer »

Eén (en misschien twee) bultruggen voor Nederlandse kust

Voor de kust van Scheveningen-Kijkduin in Nederland zwemt woensdagmorgen een bultrug. Mogelijk zwemmen er zelfs twee dieren, aldus natuurorganisatie SOS Dolfijn, die gespecialiseerd is in de hulp aan walvisachtigen. Begin deze maand werd bij Scheveningen ook al een bultrug gezien en kort daarvoor zwom zo’n dier voor de Belgische kust.

Lees meer »

Het einde van de microscoop? Antwerps ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux artificiële intelligentie om kankercellen op te sporen: “Een extra paar virtuele ogen dat meekijkt”

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen, die begin 2024 fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom, hebben een medische primeur beet: als eerste ziekenhuis in de Benelux – en als een van de slechts tiental ziekenhuizen ter wereld – gebruiken ze artificiële intelligentie in de strijd tegen kanker. Slimme software kan sneller en preciezer tumoren beoordelen, terwijl dat traditioneel nog

Lees meer »