Nieuwsfeed

“Coronapandemie is voorbij”: volgens Duitse viroloog Drosten hebben we het ergste gehad

Volgens de bekende Duitse viroloog Christian Drosten is de coronapandemie voorbij. “We zien deze winter de eerste endemische golf van SARS-CoV-2. Naar mijn inschatting is de pandemie over”, zei de viroloog van het Charité-ziekenhuis in Berlijn in een interview met de krant Tagesspiegel.

Krantenkoppen in België

Vertonghen over verrassende ‘Beste Belg in het Buitenland’: “Na zo’n prestatie in een finale had ik ook voor Thibaut gekozen”

Dat Simon Mignolet de Gouden Schoen zou winnen, kon iedereen wel voorspellen. Maar dat Thibaut Courtois met lege handen achterbleef in de categorie ‘Beste Belg in het Buitenland’, was toch wel een verrassing. Ook Jan Vertonghen gaf tijdens de uitzending toe eerder Courtois dan Kevin De Bruyne verwacht te hebben. “Thibaut won de Champions League met een ongelooflijk prestatie in

Lees meer »

Onbemande Dragon-vrachtcapsule terug op aarde

Zes weken na zijn vertrek naar het internationale ruimtestation ISS is een Dragon-capsule terug op aarde. De onbemande vrachtcapsule met 2.000 kilo aan materiaal voor wetenschappelijke experimenten aan boord landde woensdag in zee voor de kust van Florida, zo hebben de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa en de private onderneming SpaceX gemeld.

Lees meer »

Europese gasprijs verder omlaag door verwachting zachter weer

De Europese gasprijs is woensdag verder gedaald, mede door de verwachting dat er zachter weer aankomt in Europa waardoor minder gestookt hoeft te worden. De prijs op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs is nu al drie dagen op rij aan het dalen. Sinds begin dit jaar is sprake van een daling met circa een kwart.

Lees meer »

Vuurwerkbom ontploft bij huis in Eisden-Tuinwijk

Voor de tweede opeenvolgende nacht hebben onbekenden in Maasmechelen een bewoond pand geviseerd door een vuurwerkbom tot ontploffing te brengen. Maandagochtend rond 03.00 uur werden bewoners van de Bevrijdingslaan in Eisden-Tuinwijk opgeschrikt door een zeer luide knal.

Lees meer »