Nieuwsfeed

David tegen Goliath: Oekraïne vergelijkt oorlog tegen Poetin met ‘Die Har­d’-film

Het Oekraïense ministerie van Defensie deelt beelden van de ‘Die Hard’-film met een sneer naar de Russische invasie. “Een underdog die wint tegen de slechteriken. Dat is het soort verhaal waar we allemaal van houden”, luidt het. De video wordt opgedragen “aan al de die hards aan de frontlinie. Oekraïne zal winnen! Yippee Ki-Yay…!”

Krantenkoppen in België

Brendan Fraser in tranen, Christina Applegate mét wandelstok en een grap over prins Harry: dit waren de Critics’ Choice Awards

Zondag doften de grootste sterren zich op voor de Critics’ Choice Awards, de awardshow ter ere van de beste film- en tv-prestaties. ‘The Whale’-acteur Brendan Fraser (54) maakte er een indrukwekkende passage met zijn emotionele speech, Jennifer Coolidge werd opnieuw beloond en Chelsea Handler, presentatrice van dienst, kon het niet laten om een grap te maken over prins Harry’s penis.

Lees meer »

Sammy Mahdi openhartig over zijn turbulent leven: “Ik begon als stagiair bij Sporza, ze zochten daar nog ‘een bruine’”

“Haatpredikers heb ik met plezier het land uitgezet.” “Dingen kunnen genuanceerd zijn, maar ik ga niet rond de pot draaien.” “Ik ben hypochonder en grote McDonald’s-fan.” Het is even knipperen met de ogen, maar het zijn allemaal uitspraken van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi (34) tijdens zijn verblijf in ‘Het Huis’. Om nog maar te zwijgen van de passages waarin hij het

Lees meer »

Aanhangers ex-president Bolsonaro bestormen Braziliaans parlement, presidentieel paleis en Hooggerechtshof

In de Braziliaanse hoofdstad Brasilia bestormen honderden aanhangers van de uiterst rechtse ex-president Jair Bolsonaro niet alleen het parlementsgebouw, maar ook het presidentieel paleis Planalto en het Hooggerechtshof. De ‘bolsonaristen’ weigeren zich neer te leggen bij de nederlaag van Bolsonaro tegen de linkse president Lula. De beelden doen denken aan de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021.

Lees meer »