Nieuwsfeed

“De bevalling werd ingeleid, zodat hij ons dochtertje nog zou zien”: jonge papa overleden na agressieve hersentumor

In januari hoorden Shelsey (26) en Bregt (28) uit Houthalen-Helchteren het heuglijke nieuws dat ze een dochtertje zouden krijgen. Enkele maanden later belandde het koppel in de hel: Bregt had een agressieve hersentumor. De bevalling werd vervroegd, zodat hij zijn dochtertje zeker zou zien. Bregt vocht nog vier maanden langer, maar verloor de strijd vorige week. “Ik zal blijven vertellen hoe geweldig papa Bregt was”, zegt Shelsey.

Krantenkoppen in België

Waarom ‘onze’ Mechelse herder slimste hond ter wereld is: “Andere rassen raken niet verder dan lagere school, hij is een prof”

Geen hond is slimmer dan de Mechelse herder. Dat heeft onderzoek van de Universiteit van Helsinki in Finland aangetoond. Voor de liefhebbers van het bekende Belgische hondenras is dat geen verrassing, maar eerder de bevestiging van wat zij allang wisten. “Wie zou er voor een Mechelaar kunnen komen? Niemand, toch?”, zegt gedreven hobbyfokker Frans Aerts (75) uit Vosselaar.

Lees meer »

Met de trein naar Brussels Airport wordt iets duurder

De Diabolo-toeslag, de toeslag die treinreizigers betalen voor elke rit van en naar Brussels Airport, gaat op 1 februari omhoog. Reizigers betalen vanaf dan 6,40 euro bovenop de prijs van hun ticket, zo heeft spoornetbeheerder Infrabel vrijdag bevestigd. Momenteel is dat nog 6,20 euro.

Lees meer »

Waarom kan Antwerpen niet wat Rotterdam doet?

Door de controles op te voeren, lijkt de haven van Rotterdam erin geslaagd de coketrafiek af te remmen. De Nederlandse methodes zomaar naar Antwerpen kopiëren, is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker omdat het nog zeker een jaar wachten is op extra scanners.

Lees meer »

Op naar aparte categorie voor transgenders na heisa rond Amerikaanse renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”

Tien dagen geleden stond Austin Killips nog op het podium van de cross van Zonnebeke, maar de transgender ‘voldoet’ niet aan de selectiecriteria van de Amerikaanse bond en start zaterdag niet op het WK. De UCI denkt na om in de toekomst een aparte categorie voor transgenders in te voeren om inclusie te bevorderen en competitievervalsing te vermijden.

Lees meer »

BINNENKIJKEN. Op de set van hitserie ‘The White Lotus’: 900 euro per nacht voor mediterrane pracht en praal

De felgesmaakte tv-serie ‘The White Lotus’ is overal. Het eerste seizoen is te bekijken op Play4, het tweede op Streamz. De idyllische landschappen van Sicilië doen wegdromen, de pracht en praal van de luxueuze hotels doet watertanden. Benieuwd welke filmlocaties je zelf kan gaan bezoeken? We zetten het voor je op een rijtje. “De Hollywood-vibes waren én zijn hier nooit

Lees meer »

Peter Sagan wil meer tijd voor zijn zoon en kondigt ‘uitstaptraject’ aan: nog één jaar wegwielrenner, definitief afscheid als mountainbiker in Parijs 2024

Het einde nadert. Peter Sagan, gisteren 33 geworden, heeft in San Juan zijn ‘uitstaptraject’ aangekondigd. 2023 voltooit hij op de weg. Om vervolgens nog één keer als mountainbiker toe te leven naar de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Daarna is het definitief gedaan. “De voorbije vijf jaar heb ik mijn zoon Marlon amper gezien. Nu is het tijd voor hém.”

Lees meer »

Waarom vliegtuigje tot ’s avonds laat boven Brusselse huizen scheerde

Verschillende inwoners van Brussel en de Vlaamse Rand maakten zich de voorbije dagen ongerust over een vliegtuigje dat tot kort voor middernacht laag over de woningen vloog en lawaaihinder veroorzaakte. Het toestel verkeerde niet in nood, zoals sommigen dachten. Het vliegtuig is uitgerust met een thermische camera en scant de isolatiegraad van de daken.

Lees meer »