Nieuwsfeed

Demesha (35) spoort haar gestolen auto op en schiet inzittenden koelbloedig dood aan tankstation

Aan een tankstation in het Amerikaanse St. Louis (Missouri) schoot een vrouw woensdagavond drie mannen neer. Ze zaten in de gestolen auto van Demesha Coleman (35), die hen in koelen bloede executeerde.

Krantenkoppen in België

Regering laat concessie voor krantenbedeling doorlichten

De regering bestelt een externe audit naar de concessie voor de bedeling van kranten en tijdschriften. In oktober vorig jaar kwamen via een interne audit bij bpost onregelmatigheden aan het licht bij de toekenning van de concessie voor de bedeling van kranten en tijdschriften aan het postbedrijf. De affaire leidde uiteindelijk tot het ontslag van CEO Dirk Tirez.

Lees meer »

Trump wil terug naar Twitter en Facebook

Donald Trump maakt zich klaar om terug te keren naar Facebook en Twitter. Dat meldt NBC News woensdag. De voormalige president van de Verenigde Staten kreeg door de overname van Elon Musk van Twitter weer toegang tot het sociale media platform, maar tweete voorlopig nog niet. Nu richt hij zijn pijlen op Meta.

Lees meer »

BEKIJK – Nederlands dorp (aan grens) wordt eiland als Maas overstroomt: “Door nevengeul zakt waterpeil en dat heeft effect voor Vlaanderen”

Bij het Nederlandse dorpje Maasband wordt een nevengeul gegraven die bij hoog water de nabijgelegen rivier de Maas meer ruimte moet geven. Het dorpje komt zo op een eilandje te liggen. Er is ook een brug gebouwd die dan de enige toegangsweg zal zijn met de buitenwereld. Door de nevengeul wordt de Maas breder en dieper en wordt Maasband beter

Lees meer »

Lahbib hoopt op snelle hervatting van dialoog over geweld in oosten van Congo: “Escalatie moet absoluut vermeden worden”

“Men moet absoluut een escalatie vermijden die zou leiden naar een oorlog in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Het is tijd dat de betrokken partijen stoppen met elkaar de verantwoordelijkheid te geven en tonen wat ze willen doen om de vrede te herstellen”. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib vrijdag verklaard naar aanleiding van haar onderhoud

Lees meer »

Winkelgebied in Gent populair: elke maand gemiddeld 650.000 bezoekers, meer interesse uit buitenland

Het winkelgebied in Gent wint, sinds de coronacrisis, terug aan populariteit. Gemiddeld waren er afgelopen jaar elke maand ruim 650.000 bezoekers. De Gentse Feesten en de kerstperiode (met pieken tot 90.000 bezoekers per dag) lokten het meeste mensen naar de winkelstraten. Het aantal buitenlandse bezoekers stijgt. De stad gaat de druktecijfers doorspelen aan de handelaars zodat ze daar kunnen op

Lees meer »

Staking legt Britse hulpdiensten lam

Een nationale staking legt de hulpdiensten woensdag lam in grote delen van Groot-Brittannië. Zowat 25.000 spoedartsen, ambulanciers en medewerkers van noodcentrales hebben in Engeland en Wales het werk neergelegd. Huisartsen en apothekers zijn woensdag wel aan de slag.

Lees meer »