Nieuwsfeed

Eindejaar in mineur voor Genk: leider gaat tegen KV Kortrijk voor het eerst in vijf maanden onderuit

Er is een einde gekomen aan de zegereeks van Racing Genk. De leider sluit 2022 af met een verrassende, maar niet onverdiende nederlaag tegen een energiek KV Kortrijk: 1-0. Felipe Avenatti tekende voor de enige goal van de match. Jupiler Pro League-debutant Tom Vandenberghe voorkwam met een ultieme redding in de slotminuut de gelijkmaker van Bryan Heynen.

Krantenkoppen in België

Verwarmen met airco: het effect op je woongenot én je energieverbruik

Wanneer het kwik in de zomer de hoogte ingaat, is airco in huis meer dan welkom. Maar je kan zo’n toestel ook gebruiken om je woning te verwarmen. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Kan het in elke woning? Is een combinatie met zonnepanelen mogelijk? Bouwsite Livios vroeg het aan Stijn Verbeke, energie-expert bij de Universiteit Antwerpen en EnergyVille/VITO.

Lees meer »

Gezonde bloeddruk, meer energie en een beter humeur: deze simpele gewoonte levert je een pak gezondheidsvoordelen op

Langdurig zitten is ongezond. Het is gelinkt aan allerhande lichamelijke kwalen en ziekten zoals overgewicht, kanker, hart- en vaataandoeningen… Niet voor niets noemt men zitten het nieuwe roken is. Maar volgens de wetenschap kan je die schadelijke gezondheidseffecten verminderen door één simpele gewoonte te introduceren. HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het uit.

Lees meer »

Verbouwing geboortehuis van Hitler kost veel meer dan gepland

De verbouwing van het geboortehuis van Adolf Hitler in Braunau am Inn gaat Oostenrijk veel meer geld kosten dan gepland. Aanvankelijk werden de uitgaven op zo’n 5 miljoen euro geschat, inmiddels gaat het ministerie van Binnenlandse Zaken ervan uit dat het uiteindelijk zo’n 20 miljoen euro kwijt is aan de verbouwing van het huis.

Lees meer »

Biden nodigt Braziliaanse president Lula uit in Washington

Na de bestorming van Braziliaanse overheidsgebouwen zondag, heeft de Amerikaanse president Joe Biden maandag gebeld met zijn Braziliaanse ambtgenoot. Biden heeft zijn steun uitgesproken aan de pas geïnstalleerde Luiz Inácio Lula da Silva en aan de Braziliaanse democratie. Lula heeft Bidens uitnodiging om in februari naar Washington te komen geaccepteerd.

Lees meer »

“Naaktfoto’s horen niet thuis in gewijde kapel van kasteel”: kasteelheer Paul niet te spreken over expo in kasteel van Laarne

De opening is maar voor binnen een maand, maar een expo met een streepje naakt van een Gentse fotografe in het Kasteel van Laarne beroert nu al de gemoederen. Jonkheer Paul de Pessemier ’s Gravendries, de voormalige kasteelheer, vindt dat naaktfoto’s niet thuishoren in de gewijde kapel van het kasteel. Maar directrice Veronique Lambert van het kasteel is formeel: “Dit

Lees meer »