Nieuwsfeed

Ex-para houdt vol dat hij bakkersvrouw Ilse (54) niet vermoordde, vrienden steunen hem: “Wij zien hem echt niet tot zoiets in staat”

De Turnhoutse raadkamer buigt zich dinsdag over de moord op bakkersvrouw Ilse Michiels (54). Dé cruciale vraag: zijn er voldoende aanwijzingen van schuld om haar ex S.B. (63) – een gepensioneerde para – langer in de cel te houden? De man zelf houdt vol dat hij onschuldig is en ook zijn beste vrienden kunnen niet geloven dat hij zijn ex-vriendin iets zou aandoen.

Krantenkoppen in België

OVERZICHT. Vlaanderen telt nu 234 knelpuntberoepen: dit zijn de 27 nieuwe en deze vacatures zijn het moeilijkst om in te vullen

De lijst met knelpuntberoepen is opnieuw langer geworden. De lijst van 2023 telt 234 beroepen of 27 meer dan in 2022. Hierdoor is meer dan één op de drie (36 procent) beroepen in Vlaanderen een knelpuntberoep. Een van de nieuwkomers is maatschappelijk werker, zo melden arbeidsbemiddelaar VDAB en Vlaams minister van Werk en Economie Jo Brouns (CD&V) dinsdag.

Lees meer »

Regeringsbron verklapt: “Londen gaat tanks leveren aan Oekraïne”

Naar verluidt heeft de Britse premier, Rishi Sunak, ingestemd om 12 tanks aan Oekraïne te leveren. De Britse krant The Sun schrijft dat op basis van een regeringsbron, die zegt dat de premier later zaterdag de Oekraïense president Zelenski zal informeren over de zaak. Eerder besloten ook Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten om gevechtsvoertuigen te leveren aan Kiev, Polen

Lees meer »

Kan gen van honderdjarigen in de toekomst ons hart met 10 jaar verjongen?

Een antiverouderingsgen, dat ontdekt is bij honderjarigen en zeer vaak voorkomt bij hen, blijkt in het labo de werking van cellen van mensen met hartfalen te verbeteren. Bij oudere muizen draait het gen zelfs de biologische leeftijd van het hart terug met het equivalent van 10 jaar, zo blijkt uit een nieuwe studie. De onderzoekers noemen het een doorbraak die

Lees meer »

Wereldwijd problemen met programma’s van Microsoft

Er lijken zich wereldwijd op grote schaal problemen te stellen met computerprogramma’s van het Amerikaanse bedrijf Microsoft. Onder andere het besturingsprogramma Microsoft 365, het mailprogramma Outlook, en het online gaming-programma Xbox Live kampen met pannes. Microsoft bevestigt de problemen en is een intern onderzoek gestart.

Lees meer »

Anderlecht haalt 34-jarige Slimani, AA Gent verliest goudhaantje en monsterdeal in Engeland: slot van Transfer Deadline Day had nog héél wat te bieden

De wintermercato zit erop. Met een opvallend staaltje transfer kapen op Deadline Day. Als vervanger van Paul Onuachu – voor 21 miljoen naar Southampton – haalde Racing Genk met Tolu Arokodare een spits die Anderlecht ook wou. Paars-wit kwam uiteindelijk uit bij Islam Slimani, ex-Leicester City en intussen 34. Ook Antwerp versterkte haar middenveld nog, terwijl er ook in het

Lees meer »

Tienduizenden Iraanse gevangenen krijgen gratie van Khamenei

Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran, heeft zondag gratie verleend aan “tienduizenden” gevangenen, onder wie vele Iraniërs die tijdens recente protesten tegen het islamitische regime zijn gearresteerd, meldt de staatstelevisie. De gratieverlening omvatte vrijlating van gevangenen en amnestie. Khamenei kondigde de beslissing aan ter ere van de verjaardag van de islamitische revolutie van 1979.

Lees meer »

“Je bent beter af met een plakje kaas of gedroogde ham dan met salades vol mayonaise”: Sandra Bekkari deelt 6 tips voor een ‘broodje gezond’

Dat een belegd broodje niet het meest gezonde middagmaal is, weet je ondertussen wel. Maar kan je zo’n broodjeslunch ook wat pimpen zodat die toch wat gezonder is? Op dag 8 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt HLN)chef Sandra Bekkari in 6 stappen hoe je in de broodjeszaak een slimme keuze maakt. “Grijp niet naar dat broodje als troostende gemakkelijkheidsoplossing.”

Lees meer »