Nieuwsfeed

Felice Mazzu “teleurgesteld en gefrustreerd” na nederlaag, Brian Riemer haalt “moeilijk bespeelbaar veld” aan

Anderlecht boekte een broodnodige zege op Mambourg. De paars-witte coach Brian Riemer pakte zijn eerste overwinning: “We hebben geduld getoond en zijn niet in stressmodus gegaan”, aldus de Deen achteraf. Bij zijn collega Felice Mazzu overheerste de teleurstelling, al was hij ook fier met de mentaliteit die zijn ploeg toonde.

Krantenkoppen in België

Ook na de ophef protesteren ouders met hun baby in het Vlaams Parlement: “Gelieve geen pampers te verversen in de Koepelzaal”

Een huilende baby deed Jean-Jacques De Gucht vorige week gepikeerd reageren in het Vlaams Parlement. Maar woensdag kwamen er opnieuw ouders met hun kleine kinderen protesteren tegen de problemen in de kinderopvang. Voor de negende week op rij al, en met meer dan ooit. “Jean-Jacques heeft impact gehad, maar allicht niet zoals hij het wou”, zegt een ouder. “Mag

Lees meer »

EXCLUSIEF. Met Marc Degryse op bezoek bij Michel Preud’homme in Tenerife: “Ik heb geen dromen meer. Behalve dan gezond blijven en genieten van de mensen die ik graag heb”

Van het select clubje van vijf is híj de strafste. Michel Preud’homme (63): de enige doelman die de Gouden Schoen niet één, maar twee keer wist te winnen – in 1987 en 1989. Reden genoeg om met Marc Degryse naar Tenerife te reizen voor een zeldzaam en exclusief interview. “De Gouden Schoen was ons leven. Onze Ballon d’Or.”

Lees meer »

Opnieuw Boerenrock in Kortenaken

Er komt deze zomer opnieuw een editie van Boerenrock in Kortenaken. Het festival hield er 7 jaar geleden mee op omdat het te groot geworden was. Maar nu heeft de vzw achter Boerenrock op zijn facebookpagina aangekondigd dat er begin juli opnieuw een festival wordt georganiseerd in Kortenaken.

Lees meer »

Al 80 procent van alle Chinezen zou covidinfectie hebben opgelopen, “gevaar voor nieuwe golf na Chinees Nieuwjaar is klein”

Volgens de Chinese epidemioloog Wu Zunyou is 80 procent van de Chinese bevolking intussen in aanraking gekomen met het coronavirus, nadat de strenge maatregelen losgelaten werden. Daardoor is de kans klein dat er de volgende twee à drie maanden een nieuwe uitbraak zou komen, zegt hij. Voor dat laatste werd gevreesd omdat de Chinezen morgen Chinees Nieuwjaar vieren. Honderden miljoenen

Lees meer »

Russisch huurleger Wagner claimt controle over Soledar, Kiev ontkent: “Stadje was, is en blijft Oekraïens”

De Russische paramilitaire groep Wagner beweert de controle te hebben gewonnen over de Oost-Oekraïense stad Soledar, nadat er de afgelopen dagen zware gevechten hebben plaatsgevonden. Het Oekraïense leger ontkent dat echter. Het stadje “was, is en blijft” Oekraïens, aldus het leger. Volgens Jevgeni Prigozjin, het hoofd van Wagner, blijven de gevechten in de stad doorgaan.

Lees meer »

28 basisscholen in Neteland drinken alleen nog maar kraantjeswater, peter Herman Verbruggen: “Waardering voor drinkwater verhogen”

Alle 28 basisscholen van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar gaan intensief samenwerken om de gezondheid van hun leerlingen te verbeteren. De leerlingen van Gezonde Scholen Neteland kwamen samen in belevingscentrum Hidrodoe in Herentals om een charter te ondertekenen waarin ze onder meer beloven alleen nog maar kraantjeswater te drinken. Acteur Herman Verbruggen, bekend van onder meer "FC De Kampioenen",

Lees meer »