Nieuwsfeed

Football Talk. Leicester-Belgen en Onana (Everton) verliezen, Trossard wint wel met Brighton

Leicester City heeft maandag, op de traditionele Boxing Day (tweede kerstdag) in Engeland, op de zeventiende speeldag in de Premier League een forse thuisnederlaag geleden tegen Newcastle United. The Foxes verloren met 0-3.

Krantenkoppen in België

Procureur-generaal aangeklaagd in onderzoek naar gigantische explosie in Beiroet

De rechter die belast is met het onderzoek naar de ontploffing in de haven van Beiroet in 2020 heeft de procureur-generaal en drie andere magistraten aangeklaagd vanwege “doodslag”. Dat heeft een ambtenaar van justitie dinsdag bekendgemaakt. Het Libanese openbaar ministerie verwerpt echter de beslissingen van de rechter, en heeft hem verteld dat hij zijn werk niet kan hervatten.

Lees meer »

POLL. Wie maakt volgens jou het meeste kans op een Kastaar?

Op zaterdag 28 januari worden voor het eerst de Kastaars uitgereikt. Per categorie zijn er vier genomineerden die nog kans maken op het winnen van deze gloednieuwe mediaprijs. Welke persoon, programma of reeks zal volgens jou met een Kastaar huiswaards keren? Laat het ons weten in onderstaande polls.

Lees meer »

Voelt januari somber en eindeloos? Met deze tips werk je jezelf doorheen je winterblues, en zelfs Hyacinth ‘Bouquet’ kan helpen

Nog een volle week, en dan is hij eindelijk voorbij. Januari: de maand die eindeloos blijft duren. Het is snertweer, de dagen lengen niet snel genoeg, de feestdagen zijn al een verre herinnering. Je bent knorrig, wil alleen maar slapen, eet te veel, wil geen mensen zien. Je hebt de januariblues. Klinische term: Seasonal Affective Disorder. SAD: niet toevallig het

Lees meer »

VS botsen bijna tegen schuldenplafond

De overheid van de Verenigde Staten komt akelig dicht in de buurt van de wettelijk vastgestelde grens van het aantal schulden dat ze mag aangaan. De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen waarschuwde daar vrijdag in een brief aan Congresleden voor. Ze roept de politieke leiders op om het snel eens te worden over een verhoging of opschorting van de

Lees meer »

Kiev vreest dat “zwaarste gevechten nog moeten komen”

Oekraïne verwacht dat Rusland in het voorjaar een nieuw offensief zal starten, gevolgd door de zwaarste gevechten sinds het uitbreken van de oorlog. “We hebben een lange, zware weg achter de rug, maar ik besef dat de ergste gevechten nog moeten komen”, wellicht in de komende twee à drie maanden, verklaarde de secretaris van de Nationale Veiligheidsraad in Oekraïne, Oleksij

Lees meer »

Juf Elisa (30) sterft vlak voor verjaardag aan hersentumor: “Zelfs tijdens ziekteverlof bleef ze met iedereen op school contact houden”

Deze week zou ze haar 31ste verjaardag vieren, maar een ongelijke strijd tegen een hersentumor besliste daar anders over. Elisa de Arriba overleed afgelopen weekend. De jonge mama van een dochtertje zal voor eeuwig herinnerd worden als een enthousiaste, dynamische vrouw die tot het laatste moment bleef vechten. In het Sint-Jozef Humaniora in Brugge, waar Elisa les gaf, willen ze

Lees meer »

Poetin stuurt “Generaal Armageddon” de laan uit en stelt opnieuw bevelhebber aan: “Vrees voor Russische mobilisatie groeit”

De Russische president Vladimir Poetin heeft "Generaal Armageddon", de bevelhebber van het Russische offensief in Oekraïne, slechts drie maanden na zijn aanstelling de laan uitgestuurd. Valeri Gerasimov, de huidige stafchef van het Russische leger, zal vanaf nu de "speciale militaire operatie" in Oekraïne leiden. Door de plotse verandering van gezag groeit opnieuw de vrees voor een nieuwe Russische militaire mobilisatie.

Lees meer »

Storing die duizenden vliegtuigen aan de grond hield in VS veroorzaakt door menselijke fout

De landelijke storing in het luchtvaartsysteem van de Verenigde Staten woensdag kwam door een menselijke fout. Volgens luchtvaartdienst Federal Aviation Administration (FAA) wijzigden medewerkers een cruciaal databestand op plekken waar dat volgens de regels absoluut niet mocht. Een anonieme bron zegt tegen persbureau Bloomberg dat het er op lijkt dat twee personeelsleden van een externe partij de fout begingen.

Lees meer »