Nieuwsfeed

Gasprijs weer op niveau van voor de oorlog: is de daling nu definitief ingezet?

Van besparingen tot warme temperaturen, alles heeft momenteel een invloed op de gasprijs. En die daalt nu al tien dagen en staat nu zelfs lager dan voor de oorlog in Oekraïne van start ging. Is de daling ingezet of bestaat de kans toch nog dat de prijzen opnieuw de hoogte ingaan?

Krantenkoppen in België

“Sire, er zijn geen generaals meer”, nooit geziene pensioneringsgolf van topgeneraals op komst bij Belgisch leger

In de lente van 2023 komt er een ongeziene benoemingsgolf aan bij het Belgisch leger: 6 van de 7 driesterren-topgeneraals gaan met pensioen. En de helft van de 18 tweesterren-generaals moet met pensioen voor eind 2024. Bij nieuwe benoemingen moet traditioneel rekening worden gehouden met competenties, taalevenwichten én met de evenwichten tussen de verschillende componenten: land, marine, lucht, medisch en

Lees meer »

“Oma, dit kan ons moment zijn”: ontroerende woorden van Messi luttele seconden voor WK-winst druk besproken in Argentinië

Sprak Lionel Messi enkele seconden voor de beslissende penalty in de WK-finale zijn grootste fan in de hemel toe? “Vandaag kan het moment zijn, oma”, ontwaren liplezers en Argentijnse media uit beelden die zijn opgedoken toen Montiel klaarstond voor de cruciale elfmeter. Dertig jaar nadat ze een grote rol speelde in zijn eerste stappen in het voetbal, is Messi haar

Lees meer »

Biden reikt twee jaar na bestorming Capitool onderscheidingen uit aan politiemensen: “De geschiedenis zal jullie naam onthouden”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft aan veertien mensen de op een na hoogste onderscheiding voor burgers gegeven. Het gaat om agenten en functionarissen die twee jaar geleden de bestormers van het Capitool probeerden tegen te houden. "Die dag werd de democratie aangevallen, maar het waren gewone mensen die haar overeind hield", zei Biden tijdens zijn speech.

Lees meer »

Denemarken zoekt Europese steun voor asielcentrum buiten EU

Denemarken bergt voorlopig zijn plannen op om asielzoekers naar Rwanda of een ander land buiten de Europese Unie over te brengen voor de duur van de behandeling van hun asielaanvraag. De nieuwe regering, die bestaat uit de sociaaldemocratische partij van premier Mette Frederiksen, het liberale Venstre en centrumpartij Moderaterne, zoekt nu steun bij andere Europese landen voor de oprichting van

Lees meer »

IN KAART. Vlaanderen definitief opgesplitst in vijftien regio’s

Het Vlaams Parlement heeft het decreet over de regiovorming goedgekeurd. Vlaanderen wordt daarmee officieel opgesplitst in vijftien regio’s. De bedoeling is om de bestuurlijke versnippering tegen te gaan en een einde te maken aan het kluwen van lokale samenwerkingen tussen onder meer afvalintercommunales, politiezones en hulpverleningszones.

Lees meer »

Londen zet schouders onder onderzoek naar Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne: speciale top in maart

Het Verenigd Koninkrijk wil vaart zetten achter het onderzoek naar Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne en organiseert daarom samen met Nederland een internationale top, maakt de Britse regering bekend. Ministers van Justitie uit de hele wereld zullen in maart bijeenkomen in Londen om financiële en praktische steun te organiseren voor het werk van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

Lees meer »

Op zoek naar buitenaards leven: hoe Leuvense planetenjagers het heelal afspeuren naar hun heilige graal

Surrealistische beelden van kleurrijke nevelen, onbereikbare hemellichamen en pasgeboren sterren. Dankzij de gloednieuwe James Webb-ruimtetelescoop kunnen astronomen beter dan ooit planeten buiten onze zonnestelsel bestuderen. Zoals astrochemicus Leen Decin (KU Leuven): zij hielp samen met haar vijftienkoppige Leuvense team de atmosfeer van een mysterieuze gasplaneet ontrafelen. Een belangrijk opstapje naar het echte werk: bewijs vinden van buitenaards leven.

Lees meer »