Nieuwsfeed

Glittermania in de winkelrekken? Experts leggen uit waarom er dit jaar dubbel zoveel glitterkledij verkocht wordt

Het is je vast al opgevallen: winkels hangen tegenwoordig vól met kledingstukken met pailletten. Op zich logisch, want met oudjaar kunnen we allemaal extra glitter en glamour gebruiken. Al voorspellen designers ook dat zulke stralende outfits populair zullen blijven na de feestperiode. Wij zochten enkele items die je perfect kunt dragen voor een party, maar ook evengoed in het dagelijkse leven.

Krantenkoppen in België

LIVE MALAISE ANDERLECHT. Gesprek met misnoegde fans verloopt in goede verstandhouding – Onze man aan Lotto Park: “Man die écht antwoorden kan geven, ontbreekt”

Komt dit nog goed? Anderlechtvoorzitter Wouter Vandenhaute staat in het oog van de storm, na een oproep tot ontslag door een paars-wit supporterscollectief. Een vooraanstaande insider laat verstaan dat het de fans menens is. Nu is een overleg bezig tussen een overkoepelend orgaan van de supportersclubs en Head of Sports Jesper Fredberg en trainer Brian Riemer. Volg alle ontwikkelingen hieronder

Lees meer »

Will Still, op zijn 30ste (!) architect van het champagnevoetbal van Reims, kijkt nu Messi en Mbappé in de ogen: “Misschien is mijn naam in Parijs al eens genoemd”

In de hoofdstad van de Champagnestreek speelt Stade Reims volgens Franse waarnemers momenteel champagnevoetbal. Aan het roer van Reims, dat zondag naar PSG trekt, staat onze landgenoot Will Still. “Coach, dat klinkt zo… vaderlijk.” Interview met een 30-jarig trainerstalent. “Sinds het WK is mijn GSM nog niet gestopt met rinkelen.”

Lees meer »

Partydrugs als ketamine en mdma als nieuw medicijn tegen zware depressie: “Onderzoeken tonen spectaculair resultaat”

Krijgen mensen met een zware depressie in de toekomst ketamine voorgeschreven? De psychiatrische zorgverlener PsyQ/Parnassia dient een groep patiënten deze partydrug toe als therapeutische behandeling. En de resultaten zijn indrukwekkend. “Zelfs voor mensen bij wie de vooruitzichten heel slecht waren, kunnen deze psychedelica heel goed uitpakken”, zegt onderzoeker en psychiater Jolien Veraart.

Lees meer »

Shell boekt recordwinst van ruim 42 miljard dollar in 2022

Olie- en gasconcern Shell heeft in 2022 een recordwinst van 42,3 miljard dollar (38,4 miljard euro) geboekt. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met de nettowinst van een jaar eerder. Het Britse bedrijf profiteerde vorig jaar van de hoge prijzen van olie en gas door de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Dankbaar dat niemand tijdsdruk moet ervaren die ik voelde”: “Madam Bakster” is blij met verlenging van termijn om kind te krijgen van overleden partner

"Ik ben ongelooflijk dankbaar dat niemand de enorme tijdsdruk moet ervaren die ik het afgelopen jaar heb gevoeld." Zo reageert Laura Verhulst, "Madam Bakster", uit Gent op het feit dat mensen langer de tijd krijgen om een kind te krijgen van hun overleden partner. Haar verhaal over hoe ze zwanger werd met sperma van haar overleden partner, bracht die bal

Lees meer »

“Ze waren met 12 en niet met 11”: Alderweireld hekelt ref Lardot na bekernederlaag bij Union, dat zelf ook nog prikje uitdeelt

Het venijn zat in de staart: met een welgemikte kopbal slaagde Bart Nieuwkoop erin voor Union toch een goede uitgangspositie af te dwingen in een voor de rest spektakelarme wedstrijd. Union strafte zo een behoudend Antwerp af met 1-0. Na de wedstrijd was Rode Duivel Toby Alderweireld bijzonder streng voor scheidsrechter Jonathan Lardot. “Ik vind het vooral opvallend dat de

Lees meer »