Nieuwsfeed

Historische winterstorm eist al zeker 50 doden in VS: mensen bevroren teruggevonden in auto’s

De sneeuwstormen die een deel van de Verenigde Staten dit kerstweekend teisteren, hebben inmiddels zo’n vijftig levens geëist, volgens tellingen van diverse grote nieuwsmedia. Alleen al in Erie County, een gebied in de staat New York rond de stad Buffalo, kwamen 25 mensen om het leven, zo maakte een lokale bestuurder vandaag bekend.

Krantenkoppen in België

“Poetin lijkt steeds emotioneler en roekelozer te worden”

Poetin lijkt steeds “emotioneler en roekelozer” te worden. Dat schrijft onderzoeker en analist Alexander Gabuev op Twitter. Volgens hem is dat te merken in het beleid van Rusland en moeten westerse leiders daarom voorzichtig zijn. “Het risico bestaat dat Poetins rationaliteit wordt overschat, maar tot nu toe is het Westen erin geslaagd om doemscenario’s te vermijden.”

Lees meer »

UZ Gent beperkt uitstoot door medisch afval in gerecycleerde containers af te voeren

Het Universitair Ziekenhuis Gent slaat vanaf nu gevaarlijk medisch afval op in containers uit gerecycleerd kunststof. Het UZ is, naar eigen zeggen, het eerste Europese ziekenhuis dat de overschakeling maakt. Dat gebeurt om de CO₂-uitstoot te beperken. De containers met het afval moeten immers verbrand worden om besmettingsrisico’s te vermijden. “Door met hergebruikte kunststof te werken wordt de uitstoot met

Lees meer »

Tien jaar na #FreeTheNipple overweegt Meta om naaktbeleid op Instagram te moderniseren: “Gaat in tegen mensenrechten”

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, overweegt om de voorschriften voor naakt op de sociale media te moderniseren. Op dit moment worden foto’s waarop de tepels van een vrouw te zien zijn, gecensureerd. Een adviesraad wil die regel aanpassen. Experte sociale media Sofie Verhalle is optimistisch: "in het verleden heeft Meta het advies vaak gevolgd. Ik ben hoopvol dat

Lees meer »

Overlevingskans na kankerdiagnose is afgelopen decennia spectaculair gestegen

Steeds meer mensen overleven kanker na de diagnose van de ziekte. Geschat wordt dat de laatste dertig jaar in België 185.000 mensen extra kanker hebben overleefd. Volgens de Stichting tegen Kanker betekent dat een gered leven elke 90 minuten. De vooruitgang is het resultaat van betere behandelingen, maar ook van betere preventie en vroegtijdige opsporing. "En er is nog winst

Lees meer »

Wij kochten 30 populaire medicijnen in België en Nederland en wat blijkt? Vooral de generische versies zijn bij onze noorderburen tot 91% goedkoper

Nu alle winterkwalen, griep- en andere virussen welig tieren, valt een doordacht aangevulde huisapotheek aan te raden. Maar ook de Imodiums en Dafalgans ontsnapten niet aan de inflatie. Waar zijn de geneesmiddelen momenteel het allergoedkoopst? Wij kochten 30 populaire middeltjes en staken hiervoor ook de Nederlandse grens over. Daar mogen zelfs winkelketens als Kruidvat en Albert Heijn voorschriftvrije medicijnen verkopen.

Lees meer »

Meta ziet omzet voor het eerst dalen

Meta, het bedrijf achter Facebook, WhatsApp en Instagram, heeft vorig jaar zijn jaarlijkse omzet zien dalen tot 116,61 miljard dollar (106,09 miljard euro). Het gaat om een daling van 1 procent in vergelijking met 2021 en de eerste daling van de omzet sinds het bedrijf in 2012 naar de beurs trok. Het afgelopen kwartaal presteerde Meta wel beter dan verwacht.

Lees meer »