Nieuwsfeed

Hoest of loopneus? ‘Voor het feest een combi-zelftest doen, kan de griepepidemie afremmen’

Wat hebben RSV, influenzavirus A en B en het coronavirus gemeen? Ze kunnen lelijk huishouden in de luchtwegen. Maar ook: je kunt ze makkelijk detecteren met een zelftest, zelfs één en dezelfde test. Waarom is die niet succesvoller? ‘Het hangt ervan af hoezeer de mensen het zich nog aantrekken.’

Krantenkoppen in België

Dendermonde organiseert geen herdenking meer voor Fabeltjesland op 23 januari

De stad Dendermonde gaat voortaan op 23 januari geen herdenking meer organiseren voor het drama in kinderdagverblijf Fabeltjesland in 2009, waarbij 3 doden en 12 zwaargewonden vielen. De betrokken families gaven aan dat ze geen nood meer hebben aan die bijeenkomst. Er zal wel nog worden stilgestaan bij de gebeurtenis op Vier Vrede, een evenement dat Dendermonde elk jaar organiseert op 11 november.

Lees meer »

Geheim van langzame hersengroei ontrafeld

Onderzoekers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Hersenonderzoek en de ULB hebben het geheim achter de trage hersengroei van mensen ontdekt. Dat heeft het VIB bekendgemaakt. Het zijn de mitochondriën, de energiefabriekjes van cellen, die zorgen voor de snelheid van de hersenontwikkeling. Het werk van de onderzoekers is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.

Lees meer »

KIJK. Agressieve man legt schuld bij Covid-vaccin voor overlijden van familielid en confronteert dokter op brutale wijze

Opvallende beelden zijn opgedoken uit Australië, waar een agressieve man onder meer de spiegel en een ruit van een wagen vernielt. De man, die ondertussen geïdentificeerd is als Edward von Moger, confronteert een dokter met het feit dat een familielid overleden zou zijn. De schuld voor het overlijden legt hij bij het coronavaccin dat door de dokter in kwestie toegediend

Lees meer »

Ondanks wantoestanden en personeelstekort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderopvang

Ondanks de vele verhalen over wantoestanden in de kinderopvang die de afgelopen maanden naar buiten zijn gekomen, zijn ouders nog steeds “heel tevreden” over de sector. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) bij meer dan 2.000 ouders. “Het aanbieden van kwaliteitsvolle en veilige kinderopvang is vandaag meer dan ooit een topsport”, aldus

Lees meer »

Steeds meer mensen besparen op winterbanden, maar is dat wel veilig?

Er worden veel minder winterbanden verkocht. In de laatste drie maanden van vorig jaar heeft Q-team er vijftien procent minder verkocht. Concurrent Auto 5 dertig procent. De verkoop daalt onder meer omdat de winter zacht is begonnen, maar het hoeft niet te vriezen of te sneeuwen voor winterbanden veiliger zijn. Al vanaf temperaturen onder de zeven graden, heb je met

Lees meer »

Achter de schermen bij de Gouden Schoen: “Mocht Michael Jackson er geweest zijn, dan had hij Marc Degryse gevraagd om mee op tournee te gaan”

Het prestige van de Gouden Schoen steeg enorm met de tv-show: voetbaliconen en topartiesten kleurden het gala, de emoties van winnaars en verliezers laaiden hoog op. Legio zijn de straffe verhalen achter de schermen. Zoals Lorenzo Staelens die niet wou komen maar door Luk Alloo per helikopter toch werd overhaald. De streken van internationale diva Mariah Carey. Het optreden van

Lees meer »

KIJK. Na twee nieuwe incidenten in Otegem zit het echt scheef tussen Vanthourenhout en Sweeck, ook ploegleider Mettepenningen mee op de barricaden

Case closed na de fietswisseldiscussie op het BK veldrijden? Vergeet het. Na Otegem zit het pas echt scheef tussen Michael Vanthourenhout (29) en Laurens Sweeck (29). Twee nieuwe incidenten in ‘de post’ drijven het conflict op de spits. Jurgen Mettepenningen kwam uren na de cross trouwens nog met een video waarin Sweeck Vanthourenhout in Diegem tegen de grond kwakte. “Mensen

Lees meer »

Mysterieuze ‘mazoutschenker’ in Mol kreeg hulp van de gemeente: “Het zou hallucinant zijn als we zo’n mooi gebaar zouden weigeren”

Sinds dinsdag is heel Vlaanderen in de ban van de anonieme weldoener die een veertigtal financieel kwetsbare gezinnen in Mol elk 1.000 liter stookolie schonk. Het gemeentebestuur licht nu een tipje van de sluier en geeft toe de gulle gever geholpen te hebben. Maar de identiteit van de mysterieuze filantroop? Dat blijft het best bewaarde geheim van Mol…

Lees meer »