Nieuwsfeed

KIJK. Oekraïne vergelijkt oorlog tegen Poetin met ‘Die Hard’-film: “Oekraïne zal winnen! Yippee Ki-Yay…!”

Het Oekraïense ministerie van Defensie deelt beelden van de ‘Die Hard’-film met een sneer naar de Russische invasie. “Een underdog die wint tegen de slechteriken. Dat is het soort verhaal waar we allemaal van houden”, luidt het. De video wordt opgedragen “aan al de die hards aan de frontlinie. Oekraïne zal winnen! Yippee Ki-Yay…!”

Krantenkoppen in België

Politieman veroordeeld voor bezit van matrak die hij zelf kocht omdat politiezone over onvoldoende wapenstokken beschikte

Een Brusselse politieman is veroordeeld voor verboden wapendracht omdat hij een wapenstok had aangekocht om te gebruiken tijdens zijn diensturen. “Hij had er geen gekregen van zijn werkgever omdat de politiezone over onvoldoende wapenstokken beschikte, net als verschillende van zijn collega’s”, reageert zijn advocaat. “Deze veroordeling voelt onrechtvaardig aan.”

Lees meer »

Zorgt stress dat de kanker terugkomt? En screenen we genoeg? Prof beantwoordt 11 vragen over herval na borstkanker

“Ik leefde niet in angst. Ik ging ervan uit dat ik de kanker had overwonnen.” En toch heeft actrice Martine Jonckheere na zestien jaar opnieuw borstkanker. Herval is niet abnormaal, zegt oncologe Hannelore Denys, al ervaart een merendeel van de borstkankerpatiënten het nooit. Kan je de kans erop zelf kleiner maken? En komt de kanker agressiever terug? De prof beantwoordt

Lees meer »

Ontwerper koalatest nuanceert link tussen thuistaal en scores: “Ook opleidingsniveau ouders en leeftijd kleuters spelen rol”

Ook kleuters die thuis Nederlands spreken, kunnen minder goed scoren op de koala-taaltest. Dat zegt Kris Van den Branden die de test ontwierp in "De zevende dag". Naast de thuistaal spelen ook de achtergrond waarin het kind opgroeit en de leeftijd een rol, zegt hij. Zijn oplossing en boodschap aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA): "Investeer meer in

Lees meer »

BINNENKIJKEN. Frank Molnar van ‘Big Brother’ toont zijn knappe villa in Florida: “Opletten voor alligators in het zwembad”

Ken je Frank Molnar (49) nog? In 2000 zat hij in de allereerste editie van ‘Big Brother’, maar tegenwoordig woont en werkt hij in Florida. Samen met zijn vriendin Marissa (31) en dochter Shay (1,5) toonde hij aan ‘Story’ exclusief zijn knappe villa, waarvoor ze maar liefst 65 kandidaten moesten verslaan. Intussen toverde hij het ook om in een soort

Lees meer »

Ovens kunnen niet meer open door grote stroompanne: “100.000 koekjes verloren gegaan en fabriek ontruimd”

De koekjesfabriek van Destrooper-Olivier in De Leiteweg in Ruddervoorde moest donderdagochtend ontruimd worden. Dat was het gevolg van een grote stroompanne in de regio. “Daardoor konden de ovens waarin de koekjes gebakken werden niet meer geopend worden. De koekjes brandden zo aan. Er is 900 kilogram deeg, goed voor 100.000 koekjes verloren gegaan”, zegt Frederic De Gezelle van Destrooper.

Lees meer »