Nieuwsfeed

Kim Kardashian reageert op antisemitische uitspraken ex Kanye West: “Ik zal hem altijd blijven beschermen. Voor mijn kinderen”

De recente antisemitische uitspraken van Kanye ‘Ye’ West (45) zijn ook bij zijn ex Kim Kardashian (42) hard binnengekomen. Dat vertelde de realityster in de ‘IRL Podcast’.

Krantenkoppen in België

Hoe de woede in Brazilië al weken werd opgepookt via sociale media, onder codewoord “Festa del Selma” 

Net als tijdens de belegering van het Amerikaanse Capitool twee jaar geleden hebben ook nu sociale media een grote rol gespeeld in de bestorming van het Braziliaanse Parlement. Meer dan 5.000 betogers werden vorig weekend gemobiliseerd, honderden werden opgepakt. Op verschillende platformen circuleerden al weken opruiende boodschappen en nepnieuws, met als codewoord: "Festa del Selma", of het feest van Selma.

Lees meer »

ANALYSE. Simeone 40 miljoen, Mourinho 9 miljoen,… Kan voetbalbond met het jaarbudget van een Belgische topklasser wel een toptrainer betalen?

Voor een marktconform miljoenensalaris hoeft de nieuwe bondscoach het straks niet te doen. Hoe komt het dat bij de Belgische bond geen gigantische budgetten beschikbaar zijn voor de opvolger van Roberto Martínez? Volstaan die middelen om een topper aan te trekken die Romelu Lukaku of Kevin De Bruyne kan bekoren? En hoe moeten we de gelekte namen inschatten? Een situatieschets.

Lees meer »

Experts over geplande tankleveringen: “Ze zullen zeker een verschil maken, maar ze zullen de Russen niet verjagen”

Oekraïne krijgt dan eindelijk de tanks, of toch een deel ervan, die ze gevraagd hebben. En ja, die zullen hen zeker in staat stellen om beter stand te houden en bepaalde gebieden ook te heroveren. Maar Patrick Bolder, defensie-expert aan het Haags Centrum voor Strategische Studies, betwijfelt of Oekraïne ermee de Russen het land uit kan jagen. En intussen bereiden

Lees meer »

De rijkswachter die crimineel werd zit wéér in de gevangenis: wie is Robert Beijer en wat betekent dit voor het onderzoek naar de Bende van Nijvel?

Oud-rijkswachter Robert Beijer (70) – een naam die al jaren valt in het onderzoek naar de Bende van Nijvel – zit in Thailand in de gevangenis. Officieel omdat zijn papieren en boekhouding niet in orde zijn. Dat kwam aan het licht toen Belgische speurders die jacht maken op de Bende van Nijvel zijn villa doorzochten in Pattaya. Wat betekent dit

Lees meer »

Greet S. (52) sterft bij aanrijding in Muizen voor ogen van haar man: “Ze vloog de wereld rond, maar thuiskomen deed ze bij haar gezin in Peulis”

Familie, vrienden en collega’s zijn in rouw na het overlijden van de 52-jarige Greet S. uit Peulis (Putte). De vrouw kwam zaterdagochtend om het leven bij een aanrijding op de Leuvensesteenweg in Muizen (Mechelen). Greet en haar man kwamen net van bij de dierenarts met hun hond toen een auto haar aanreed. Haar man zag alles voor z’n ogen gebeuren

Lees meer »