Nieuwsfeed

LIVE (20u45). Anderlecht start met Verbruggen en Stroeykens in Charleroi, Mazzu kijkt ex-club in de ogen

• 18de speeldag • Aftrap: 20u45 • Stade du Pays de Charleroi • Haalt Mazzu z’n gram tegen z’n ex-club?

Krantenkoppen in België

Rupel Boom krijgt gelijk in rechtszaak tegen Beerschot dat mogelijk één miljoen euro moet betalen: “Exacte omvang van schadevergoeding moet blijken”

Rupel Boom heeft vandaag gelijk gekregen in de rechtszaak die het aanspande tegen Beerschot. In 2019 gingen de Steenbakkers een samenwerking aan met hun collega’s van het Kiel, toen nog onder de naam Beerschot-Wilrijk, inzake de jeugdwerking. Maar na de ondertekening van de contracten zag men bij Beerschot alsnog af van het hele project. Daarop trok Rupel Boom naar de

Lees meer »

LIVE KASTEELCROSS. Grote namen ontbreken: Merlier en wereldkampioen gravel Vermeersch zijn publiekstrekkers

Met de Kasteelcross van Zonnebeke staat de voorlaatste Exact Cross van het seizoen op het programma. De grote namen ontbreken, maar net daarom kan het extra spannend worden. Naast Belgisch kampioen op de weg Tim Merlier is wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch de publiekstrekker. Bij de vrouwen komt het wellicht tot een duel tussen Marion Norbert Riberolle en Denise Betsema. De

Lees meer »

Het hart van Tanguy (48) stond net als dat van Stijn Meuris minutenlang stil: “Exact een maand later werd ik voor het eerst papa”

“Stijn Meuris kreeg dezelfde reality-check als ik”, dacht Bruggeling Tanguy Leiba (48) bij de getuigenis van Meuris over zijn hartstilstand van zes minuten. Bijna zeven jaar geleden stopte het hart van Tanguy plots met kloppen. “Had mijn buurman me niet gereanimeerd, dan was mijn oudste zoon zonder papa geboren”. Prof. Thomas Vanassche van de cardiologische liga benadrukt dat ook jij

Lees meer »

Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) maakt 5 miljoen vrij voor vroegtijdige opsporing van kwetsbaarheden bij jonge kinderen

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) wil meer inzetten op bewustzijn en preventie rond negatieve ervaringen bij kinderen, zodat hen dat op latere leeftijd minder problemen bezorgt. "Er zijn heel wat kleine kindjes die in de eerste levensjaren negatieve ervaringen opdoen die pas in een latere levensfase tot grote problemen leiden. Ik heb nu 5 miljoen euro vrijgemaakt om

Lees meer »

Royals op zondag – Koning Charles deelt winst van windmolens (niet zomaar), en verhuist de kroonprins-zonder-land naar Griekenland?   

De Britse koning Charles wil de winsten van zes nieuwe windmolenparken besteden aan het "publieke goed". Een mooie geste, maar ook win-win. Nu Constantijn II van Griekenland dood is, wat gaat (kroonprins) Pavlos doen? Koning Filip en koningin Mathilde trokken naar Davos, wie hebben ze ontmoet? En "The crown" heeft Winchester Cathedral op het oog. Op zondag varen we in

Lees meer »

Politie-inspecteur Fabrice (34) overleefde ternauwernood gasexplosie in Oostende: “Een oranje gloed… en daarna volgde die ondraaglijke pijn”

“Alles ging in slow motion en ik hoorde geen geluid, precies zoals in een film.” Politie-inspecteur Fabrice Rosseel (34) was een van de zwaarste slachtoffers van de gasontploffing in het centrum van Oostende. Voor het eerst praat hij over die noodlottige dag in oktober. “Terwijl ik het intens voelde branden, hielp een handelaar me zo snel mogelijk uit mijn kleren.”

Lees meer »