Nieuwsfeed

Motard raakt zwaargewond na uitwijkingsmanoeuvre

Op de Jan Broeckaertlaan in Wetteren raakte een motorrijder omstreeks 19 uur zwaargewond na een aanrijding.

Krantenkoppen in België

Imec-onderzoekers leggen met speciale camera basis voor betere opsporing bij patiënten van traag groeiende hersentumoren

Onderzoekers van het Leuvense technologiecentrum imec hebben een veelbelovende manier ontwikkeld om laaggradige gliomen op te sporen in vivo, in levend weefsel van patiënten. De ontdekking zou chirurgen op termijn in staat moeten stellen om deze traag groeiende hersentumoren makkelijker te detecteren tijdens operaties en beter te verwijderen. Voor patiënten zou dat een groot verschil maken. De doorbraak kwam er

Lees meer »

Burgemeester én leverancier mee in ‘complot’ van mysterieuze weldoener die 40 gezinnen gratis stookolie schonk: “Nog nooit meegemaakt”

In Mol was het de voorbije dagen niet aan het vriezen, maar net heel erg warm: veertig gezinnen die het niet breed hebben, kregen van een anonieme weldoener 1.000 liter gratis stookolie. Het gemeentebestuur en het OCMW zaten mee in het complot, en ook de stookolieleverancier droeg zijn steentje bij. “Dit hebben we nog nooit meegemaakt.”

Lees meer »

Geradicaliseerde moslim valt Spaanse kerken aan: koster gedood met machete, priester vecht nog voor zijn leven

Een 25-jarige geradicaliseerde Marokkaan heeft minstens twee kerken in Algeciras, in Andalusië, aangevallen. Daarbij werd een koster gedood en een priester lelijk toegetakeld. Ook drie kerkgangers raakten gewond. Toen de gewonde koster op grond lag, keek de dader naar boven en hoorden getuigen hem “iets met Allah” roepen in het Arabisch. Daarna diende hij de genadeslag toe met zijn machete.

Lees meer »

“Britse brandweerlui ongeneeslijk ziek na ramp Grenfell Tower”

Bij ruim tien brandweerlieden die levens hebben gered bij de dodelijke ramp met de Grenfell Tower in 2017 in Londen is kanker vastgesteld, zo meldt de Britse krant Daily Mirror. Het gaat onder meer om gevallen van darmkanker en leukemie, waarvoor geen remedie bestaat. Bij de brand, die 72 mensen het leven kostte, kwamen veel brandweerlieden meer dan tien uur

Lees meer »

Dedecker ziet in vijftien Vlaamse regio’s “voorbode voor gedwongen fusies tussen gemeentes”

Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, staat niet te springen voor de vijftien nieuwe Vlaamse regio’s die gisteren werden goedgekeurd door het parlement. Die vormen een administratieve laag tussen gemeentes en provincies. Ze dienen voornamelijk voor samenwerkingsverbanden als politie, brandweer, maar ook bijvoorbeeld bibliotheken, afvalophaling en zwembaden. “Ik voel dat dit de voorbode is voor gedwongen fusies”, zegt Dedecker over de

Lees meer »

Zwarte man overleden na verkeerscontrole in Verenigde Staten: “Hij was weerloos, een menselijke pi­ñata voor de politieagenten”

Andermaal heeft het overlijden van een zwarte man na een politietussenkomst in de Verenigde Staten tot afschuw en verontwaardiging geleid. De 29-jarige Tyre Nichols zou minutenlang door de politie in elkaar geslagen geweest zijn, zo heeft een van de advocaten van de familie maandag meegedeeld op een persconferentie na het bekijken van de beelden van de interventie.

Lees meer »