Nieuwsfeed

Nederlanders opgepakt nadat ze met borden gooien en tafels omduwen in ribbetjesrestaurant Amadeus

Vijf Nederlanders zijn zondagavond door de Gentse politie opgepakt nadat ze het bont maakten in het ribbetjesrestaurant Amadeus aan het stadhuis. “Een proces-verbaal werd opgemaakt”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert.

Krantenkoppen in België

Zeldzaam tafereel in Mekka: woestijn bedekt met groen tapijt

Het is een zeldzaam gezicht: het woestijnlandschap in Mekka kleurt groen. Dat is het gevolg van de grote hoeveelheid regen die het westen van Saudi-Arabië de afgelopen weken te verduren kreeg. Video’s van het groene landschap gaan viraal op sociale media, omdat de bergen gewoonlijk kaal zijn. Bekijk het in de video hierboven.

Lees meer »

Volop meldingen over putten in de weg bij Wegen en Verkeer Antwerpen

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer in Antwerpen krijgen ze de afgelopen weken volop meldingen binnen over putten in de weg. Die zijn meestal het gevolg van de vrieskou, de dooi en een slechte staat van de weg. Het Agentschap stelt een prioriteitenlijst op naargelang de diepte van de put, de ligging en de impact op het verkeer. Een van

Lees meer »

ANALYSE. Aan dit tempo duurt het terreurproces tot in 2028

Oud jaar, nieuw jaar, het proces over de aanslagen in Zaventem en Maalbeek sukkelt verder. Elke dag is het spannend, daar in Evere. Zijn “ze” er? Of zijn ze er niet? En als ze er zijn, wat zullen zij of hun advocaten vandaag weer uit hun mouw halen om de boel te vertragen? “Valt er een arrest voor 2028?”, vraagt

Lees meer »

OPROEP. Bent u 60 of ouder? Hoe kijkt u naar de toekomst?

Januari, de maand van de nieuwjaarsrecepties, loopt ten einde. Heel wat politieke boodschappen zijn verkondigd en goede voornemens en beloftes gemaakt. Een van de opvallendste kwam op naam van Sammy Mahdi. De voorzitter van CD&V wil de leider van de partij van de ouderen worden. “Partijen voor de hippe vogels met dure kleren zijn er genoeg. Maar wie durft er

Lees meer »

Chemiereus 3M plant wereldwijd zo’n 2.500 ontslagen

Het Amerikaanse chemieconcern 3M, dat ook een fabriek heeft in Zwijndrecht bij Antwerpen, zegt dat het wereldwijd ongeveer 2.500 mensen wil ontslaan. De directie verwijst naar de aanhoudende uitdagende macro-economische omgeving. De winst zou dit jaar ook lager uitvallen dan verwacht.

Lees meer »

Na elke nieuwe verkiezing wordt Israël weer wat radicaler

Als de minister van Nationale Veiligheid vooral bekend staat als een relschopper en een oproerkraaier, dan weet je het wel. Het is niet ondenkbaar dat Israël en de Palestijnen afstevenen op een nieuw, groot conflict. We praten erover met Jorn De Cock, die het Midden-Oosten al jaren volgt voor De Standaard.

Lees meer »

Gaat kernreactor Tihange 2 vandaag definitief dicht?

Vandaag, net voor middernacht, wordt kernreactor Tihange 2 definitief van het elektriciteitsnet gehaald. Daarmee verdwijnt na Doel 3 de tweede kernreactor uit het Belgische nucleaire park. Nochtans zijn Doel 3 en Tihange 2 ruim 7 jaar jonger dan onze drie oudste kernreactoren en zijn ze beter beveiligd. Maar toen in 2012 waterstofinsluitsels (de zogenaamde "scheurtjes") in de reactorvaten werden gevonden,

Lees meer »