Nieuwsfeed

Oekraïne staat open voor onderhandelingen met Rusland in februari: “Elke oorlog eindigt op een diplomatieke manier”

Oekraïne wil dan toch rond de tafel gaan zitten met Rusland om te onderhandelen over een einde van de oorlog. Dat heeft de Oekraïense buitenlandminister Dmitro Koeleba zonet gezegd. Hij mikt met die gesprekken op eind februari, ongeveer wanneer het een jaar geleden zal zijn dat Rusland Oekraïne binnenviel.

Krantenkoppen in België

Voldoende sneeuw voor wintersport in Luik

In Luik is voldoende sneeuw gevallen waardoor verschillende wintersportcentra hun langlauf- en skipistes kunnen openen. Dat maakte de toeristische dienst van de provincie – die het heeft over ‘perfecte omstandigheden’ – vrijdagavond laat bekend.

Lees meer »

Politie arresteert honderden aanhangers van Bolsonaro na bestorming Braziliaans parlement

De Braziliaanse politiediensten hebben honderden mensen opgepakt na de bestorming van overheidsgebouwen door aanhangers van ex-president Jair Bolsonaro. Die verloor in oktober nipt de verkiezingen van Lula da Silva, wat een deel van zijn aanhang niet accepteert. Veiligheidstroepen hebben de overheidsgebouwen inmiddels ontzet. De bestorming wordt door leiders uit de regio, de EU en de VS krachtig veroordeeld.

Lees meer »

Vlaamse cultuurtech steekt grens over

00:15 Met een eigen technologisch ‘kansenplatform’ is de muziekorganisatie VI.BE al jaren de vaste verbindingsstreep tussen opkomend muzikaal talent en de muziekindustrie in Vlaanderen en Brussel. Die techn…

Lees meer »

Moskou geeft toe: ruim 9.000 mannen ten onrechte gemobiliseerd

Rusland heeft toegegeven sinds afgelopen najaar enkele duizenden mannen ten onrechte te hebben gemobiliseerd in het leger voor de oorlog in Oekraïne. “Meer dan 9.000 burgers die ten onrechte waren gemobiliseerd, zijn terug naar huis gebracht, onder wie ook mensen die om gezondheidsredenen nooit hadden mogen worden opgeroepen”, zei procureur-generaal Igor Krasnov dinsdag tijdens een ontmoeting met president Vladimir Poetin.

Lees meer »

Man (65) gaat tegen echtgenote door het lint na Okra-activiteit: “‘Ik snij je kop eraf’, riep hij met een machete in de hand”

Maar liefst 43 jaar was hij ‘gelukkig’ getrouwd. Maar toen hij op 19 augustus vorig jaar thuiskwam na een Okra-activiteit, zijn bij de 65-jarige R.M. uit Kasterlee de stoppen doorgeslagen. “Hij zat zijn vrouw achterna met een machete en riep dat hij haar kop er zou afsnijden”, schetst aanklager Bo Piedfort. Zelf wijst hij met een beschuldigende vinger naar zijn

Lees meer »

Frédéric is al 10 jaar dé kapper van koningin Mathilde: “Soms zegt ze: ‘Ik zie al aan je gezicht wat je ervan vindt’”

“Ik stond te trillen op mijn benen toen Mathilde opstond van mijn kappersstoel.” Maar kijk: tien jaar na zijn vuurdoop draait Frédéric Van Espen (46) van kapsalon Didier et Rosalinde in Brussel nog haast blindelings de lokken van onze koningin in een indrukwekkende dot. Wij spraken met de ‘koninklijke kapper’, die verassend open vertelt over zijn werk voor onze koningin.

Lees meer »

INTERVIEW. Bart De Wever over ‘Het verhaal van Vlaanderen’, de subsidies en de discussie over de Guldensporenslag: “Waar zàgen ze toch over?”

Hij is fan van ‘Het verhaal van Vlaanderen’, zegt Bart De Wever. Dat mag ook wel, want zijn N-VA was gul met subsidies. “Als je het uitrekent per kijker per aflevering, heb je dus voor een paar centen aan volkspedagogie gedaan.” Maar de suggestie dat het programma vooral de Vlaamse identiteit moet dienen, zit hem hoog. “Tom Waes zei voor

Lees meer »