Nieuwsfeed

Opnieuw zware gevechten in Oekraïense stad Bachmoet

Er zijn vandaag opnieuw hevige gevechten tussen de Russische troepen en Oekraïense strijders in Bachmoet, de Oekraïense stad die het zwaartepunt vormt van de huidige gevechten in het oosten van het land. De aanvallen werden opnieuw neergeslagen, meldt de generale staf in Kiev.

Krantenkoppen in België

Mysterie in Mol: wie schonk veertigtal gezinnen elk plots 1.000 liter mazout? “On-ge-loof-lijk… Zulke mensen bestáán dus nog!”

‘Bedankt voor uw aankoop van 1.000 liter mazout’. Niet het vreemdste bericht dat een mens kan krijgen, tenzij… je helemaal geen mazout besteld hebt. En die mazout wel geleverd wordt, zonder dat je moet betalen. Het overkwam Martine Simons (55) uit Mol, en met haar nog zowat veertig andere gezinnen in de Kempense gemeente die het niet al te breed

Lees meer »

OPROEP. NINA zoekt draagmoeders

Paris Hilton (41) maakt bekend dat ze voor het eerst mama is geworden. Via draagmoederschap. Maar zij is bijlange niet de enige beroemdheid die een gezin start met de broodnodige hulp van zo’n draagmoeder. En ook buiten Hollywood zijn er vrouwen die hun buik ter beschikking stellen. NINA zoekt vrouwen die hierover willen vertellen.

Lees meer »

Ontbijten met Nadia Naji (Groen): “Uitspraken als kindergeld afpakken, dat is extreemrechts achterna lopen”

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat". Vandaag is Groen-voorzitter Nadia Naji te

Lees meer »

Wout van Aert over kritiek op dubbele pet Adrie van der Poel: “Heb meestal gewonnen als hij het parcours had gebouwd”

Komend weekend wordt in het Nederlandse Hoogerheide het WK veldrijden afgewerkt. De apotheose is natuurlijk voor zondag, wanneer het titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu Van der Poel wordt afgewerkt bij de eliterenners. België veroverde vandaag meteen een eerste medaille in de Mixed Relay, topfavoriet Wout van Aert spreekt vanavond de pers toe. Dankzij deze liveblog zit u tot

Lees meer »

Geldexpert vergelijkt: zélf beleggen voor je pensioen met een ETF of pensioensparen via de bank, wat levert je het meeste op?

Wie wil beleggen voor zijn pensioen kan zélf een beleggingsportefeuille samenstellen of fiscaal optimaal sparen via een pensioenspaarfonds van de bank. Wat is het interessantst met het oog op je uiteindelijke rendement? En wat zijn de voor- en nadelen van beide opties? Onze geldexpert Pascal Paepen weegt beide mogelijkheden tegen elkaar af. “Een potje waar je altijd uit kan putten,

Lees meer »

Studie berekent hoe lang het zou duren voor het paradijselijke Madagascar zich heeft hersteld van de komst van de mens

Als je vandaag de natuurlijke evolutie zijn werk zou laten doen, zou het maar liefst 2,9 miljoen jaar duren voor Madagascar weer evenveel landzoogdieren telt als vóór de komst van de mens. Dat blijkt uit een studie die verschenen is in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications. Madagascar is een paradijs van biodiversiteit, maar bijna de helft van alle dier- en

Lees meer »

Vredesgesprekken in Oekraïne? Niet voor binnenkort: “Het heeft geen zin meer om met Kiev of zijn poppenspelers te spreken”

Rusland wil geen vredesonderhandelingen meer voeren nu dat de Verenigde Staten hebben beslist om tanks te leveren aan Oekraïne. “Het heeft geen zin meer om met Kiev of zijn westerse marionettenmeesters te praten”, aldus de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergei Ryabkov. In het verleden wees Zelensky vredesgesprekken meermaals af met Poetin terwijl Moskou pas wou praten als Kiev de

Lees meer »

Vlaams minister Zuhal Demir wil tabaksindustrie mee laten opdraaien voor opruimkosten van sigarettenpeuken

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir wil de tabaksproducenten mee laten betalen voor de zwerfvuilkosten van sigarettenpeuken. De N-VA-minister wil dat de tabaksindustrie een deel van de totale zwerfvuilkost – 25,5 miljoen euro op een totaal van ruim 150 miljoen euro – op zich neemt. Demir heeft daarvoor een ontwerpdecreet klaar dat een eerste keer is goedgekeurd door de Vlaamse regering.

Lees meer »

Uitzonderlijk: dik pak sneeuw gevallen op Mallorca

De winter heeft zijn intrede gedaan op het Spaanse eiland Mallorca. Afgelopen vrijdag was het er erg koud, circa -1,6 graden. Er viel sneeuw die enkel bleef liggen in de hoogst gelegen gebieden. In het Tramuntana-gebergte moesten verschillende wegen worden afgesloten. Ook de volgende dagen zal het er nog koud blijven.

Lees meer »

12 seconden na deze vakantiefoto reed terrorist in op Belgische toeristen: “Onze vijfdaagse citytrip draaide uit op een overlevingstrip”

Het moest een zorgeloze fietstrip door New York worden, maar eind 2017 besliste een geradicaliseerde Oezbeek daar anders over. Hij reed in op de groep fietsers. De trieste balans: acht doden en elf gewonden. Onder hen een jonge moeder uit West-Vlaanderen die de aanslag niet overleefde, drie andere Belgen raakten zwaargewond. Vandaag start in New York het terreurproces. “Het proces

Lees meer »