Nieuwsfeed

‘Pandemie is voorbij’, zegt Duitse viroloog Drosten

‘We zien deze winter de eerste endemische golf van sars-CoV-2. Naar mijn inschatting is de pandemie over’, zei de viroloog van het Charité-ziekenhuis in Berlijn in een interview met de Duitse krant Tagesspiegel.

Krantenkoppen in België

Wereldprimeur in Nederland: bacteriën eten echt plastic

De bacterie Rhodococcus ruber eet en verteert plastic, zo blijkt uit een nieuwe methode waarin werd gekeken naar de afbraaksnelheid van plastic in de zee waar de Nederlandse Marine microbioloog Maaike Goudriaan aan meewerkte. Maandag verschijnt haar publicatie in het tijdschrift Marine Pollution Bulletin. “Dit is een grote stap vooruit”, zegt Goudriaan aan het Algemeen Dagblad.

Lees meer »

Qatar voorspelt dat gasprijzen nog jaren wild zullen schommelen

De gasprijzen kunnen nog jarenlang wild heen en weer schommelen omdat er nog lange tijd te weinig aanbod zal zijn om aan alle vraag te voldoen. Die voorspelling deed Saad al-Kaabi, de minister van Energie van Qatar, tijdens een conferentie in buurland de Verenigde Arabische Emiraten. “We brengen veel gas naar de markt, maar het is niet voldoende.”

Lees meer »

Regionale luchthavens kosten miljoenen meer dan vermoed

Naast Vlaamse subsidies krijgen de luchthavens van Oostende en Antwerpen jaarlijks ongeveer negen miljoen euro federale steun. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag. Voor de luchthaven van Deurne betekent dat dat er voor elke euro omzet drie euro aan overheidssteun is.

Lees meer »

Acht inbraken in één nacht in handelszaken in centrum Tienen

Inbrekers hebben toegeslagen in verschillende winkels en cafés op de Grote Markt en in de Leuvensestraat in Tienen. Volgens camerabeelden gaat om twee jonge mannen. Ze braken steeds in via de deur en gingen op zoek naar waardevolle voorwerpen en cash geld. Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) denkt dat de politie sporen zal vinden: “Mogelijk gaat het telkens om dezelfde daders."

Lees meer »

Historische eerste raketlancering vanaf Britse bodem is mislukt: “We blijken een afwijking te hebben”

Wat de eerste lancering van een satelliet vanaf Britse bodem moet worden, is gisteravond uitgelopen op een mislukking. Er is iets misgelopen met de draagraket die de satelliet vanaf een omgebouwd vliegtuig moest lanceren in een baan om de aarde. Virgin Orbit, het bedrijf achter de lancering, spreekt van een “anomalie”, een afwijking, waardoor de raket LauncherOne niet in zijn

Lees meer »

11-jarig meisje kwam om door kogel, ‘oorlogsmunitie’ gebruikt

Een autopsie heeft uitgewezen dat het 11-jarige slachtoffer van het schietincident in Merksem gisterenavond getroffen werd door een kogel. Dat maakte het Antwerps parket zonet bekend. ‘Een meisje dat niets te maken heeft met een crimineel milieu, is het slachtoffer geworden van een narcoterrorisme dat we steeds driester hebben zien worden’, reageert de Antwerpse procureur.

Lees meer »

Parket start opsporingsonderzoek naar geschorste prof UGent

Het parket van Oost-Vlaanderen is een opsporingsonderzoek gestart in het dossier rond een geschorste UGent-professor die in 2017 grensoverschrijdend gedrag gepleegd zou hebben bij een doctoraatsstudente. Dat verneemt Belga dinsdag. Rector Rik Van de Walle speelde het dossier vorige week door aan het parket nadat het tuchtorgaan van de universiteit de man – die actief was aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen

Lees meer »