Nieuwsfeed

Recordaantal Chinese oorlogsvliegtuigen dringen het luchtruim van Taiwan binnen

De afgelopen 24 uur heeft het Taiwanese ministerie van Defensie maar liefst 71 Chinese vliegtuigen en 7 schepen waargenomen in de buurt van het eiland. Dat is één van de grootste provocaties van China tot nu toe. Sinds het bezoek van de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi lopen de spanningen tussen Taiwan en het Chinese vasteland hoog op.

Krantenkoppen in België

Arjen Lubach veegt vloer aan met programma’s als ‘Down The Road’: “Grappig, knuffelbaar, schattig… Neem ze toch serieus”

De Nederlandse komiek en talkshowpresentator Arjen Lubach, die te zien is in zijn eigen programma ‘De Avondshow Met Lubach’, heeft het gehad met zogenaamd ‘Downentertainment’. Op de Nederlandse buis zijn op dit moment blijkbaar heel wat shows te zien waarin mensen met het Downsyndroom een belangrijke rol spelen. En hoewel dat vaak goed bedoeld is, is het ook schadelijk, zo

Lees meer »

Vertonghen over verrassende ‘Beste Belg in het Buitenland’: “Na zo’n prestatie in een finale had ik ook voor Thibaut gekozen”

Dat Simon Mignolet de Gouden Schoen zou winnen, kon iedereen wel voorspellen. Maar dat Thibaut Courtois met lege handen achterbleef in de categorie ‘Beste Belg in het Buitenland’, was toch wel een verrassing. Ook Jan Vertonghen gaf tijdens de uitzending toe eerder Courtois dan Kevin De Bruyne verwacht te hebben. “Thibaut won de Champions League met een ongelooflijk prestatie in

Lees meer »

Kenji en Shania Gooris over hun band als broer en zus: “Mijn ouders stonden als eerste klaar om mij te steunen toen ik op school gepest werd”

Shania (22) en Kenji (21) zijn met hun ouders Sam Gooris (49) en Kelly Pfaff (45) opnieuw op roadtrip getrokken voor een tweede seizoen van ‘Expeditie Gooris’. Deze keer ging het grappige gezin op zoek naar de American Dream langs de westkust van de Verenigde Staten. ‘TV Familie’ sprak met de twee oogappels van Sam en Kelly over op vakantie

Lees meer »

Loena Hendrickx grijpt naast het goud

Geen zilver gewonnen, maar goud verloren: ze wist dat ze foutloos moest blijven, maar dat lukte Loena Hendrickx niet. De vicewereldkampioene kwam in haar vrije kür twee keer ten val en verlaat Finland zonder Europese titel.

Lees meer »

LIVE KASTEELCROSS. Grote namen ontbreken: Merlier, Kuypers en wereldkampioen gravel Vermeersch zijn publiekstrekkers

Met de Kasteelcross van Zonnebeke staat de voorlaatste Exact Cross van het seizoen op het programma. De grote namen ontbreken, maar net daarom kan het extra spannend worden. Naast Belgisch kampioen op de weg Tim Merlier en Gerben Kuypers, dit seizoen al winnaar in Essen, is wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch de publiekstrekker. Bij de vrouwen komt het wellicht tot een

Lees meer »

“Sire, er zijn geen generaals meer”, nooit geziene pensioneringsgolf van topgeneraals op komst bij Belgisch leger

In de lente van 2023 komt er een ongeziene benoemingsgolf aan bij het Belgisch leger: 6 van de 7 driesterren-topgeneraals gaan met pensioen. En de helft van de 18 tweesterren-generaals moet met pensioen voor eind 2024. Bij nieuwe benoemingen moet traditioneel rekening worden gehouden met competenties, taalevenwichten én met de evenwichten tussen de verschillende componenten: land, marine, lucht, medisch en

Lees meer »