Nieuwsfeed

Russische multimiljonair die kritiek had op oorlog “uit het raam van hotel gevallen”

Een multimiljonair uit Rusland, die kritiek had geuit op de oorlog van Vladimir Poetin in Oekraïne, is zondag overleden na een mysterieuze val uit een hotelraam in India.

Krantenkoppen in België

Gloednieuw stadskantoor opent de deuren aan de Zuid in Gent

Vanaf vandaag kunnen alle Gentenaars terecht in het gloednieuwe stadskantoor in Gent. In het gebouw aan de Zuid waren vroeger de bibliotheek en het administratief centrum gehuisvest. Vanaf nu is alle dienstverlening voor de burgers samengebracht op de gelijkvloerse verdieping van het vernieuwde gebouw. Het wordt ook de werkplek voor 1.450 stadsmedewerkers.

Lees meer »

Amazon stopt samenwerking met Jeremy Clarkson na column over Meghan Markle

Streamingdienst Amazon Prime wil niet langer samenwerken met presentator Jeremy Clarkson vanwege zijn veelbesproken column over Meghan, de vrouw van de Britse prins Harry. Ingewijden vertellen aan het doorgaans goed geïnformeerde vakblad Variety dat er na de al geplande of opgenomen seizoenen van de series ‘The grand tour’ en ‘Clarkson’s farm’ geen vervolg komt.

Lees meer »

Michael van Gerwen laat zich niet gek maken voor start Premier League: “Michael Smith heeft heel veel talent, maar hij loopt wel tien jaar achter op mij”

Michael Smith tegen Michael van Gerwen. De Premier League krijgt al op de eerste avond een duel tussen de kersverse wereldkampioen en vice-wereldkampioen. Meteen een kans op revanche voor de Nederlander, maar die laat zich niet gek maken. “Michael Smith is gewoon een jongen met heel veel talent, maar ik verwacht niet dat hij zoveel gaat winnen als ik.”

Lees meer »

Echte leraren geschiedenis over hun ‘collega’ Tom Waes: “Als ik het geld had, liet ik de slag van Waterloo ook naspelen op de speelplaats”

Tom Waes is sinds ‘Het verhaal van Vlaanderen’ op slag de bekendste en populairste leraar geschiedenis van deze kontreien. Wij spraken twee echte leerkrachten geschiedenis die het met iets minder applaus, subsidies en loon doen, maar met minstens evenveel enthousiasme. “Wel jammer dat Waes in interviews een beetje een negatief beeld ophangt van geschiedenis op school.”

Lees meer »

Man die met mes mensen aanviel in kerken in Spaanse Algeciras van terrorisme beschuldigd

De 25-jarige Marokkaan die in het Zuid-Spaanse Algeciras in kerken met een machete een koster vermoordde en een priester zwaar verwondde, wordt officieel beschuldigd van moord met terroristische doeleinden. Justitie in Madrid heeft dit bepaald en daarmee blijft de verdachte Yassine Kanjaa in hechtenis zonder kans op vrijlating onder voorwaarden. Hij handelde in de ogen van de onderzoekers en rechters

Lees meer »