Nieuwsfeed

Spanning op Koreaans schiereiland neemt toe: Zuid-Korea vuurt waarschuwingsschoten af na “duidelijke provocatie” door Noord-Korea

De spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea nemen toe nadat vijf Noord-Koreaanse drones de grens met Zuid-Korea overgestoken hebben. Een van de drones vloog zelfs helemaal naar de noordelijke kant van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. De luchtmacht van Zuid-Korea werd ingezet en er werden schoten gelost, maar ze slaagden er niet in om de drones neer te halen.

Krantenkoppen in België

Ruim 20 doden bij aanslag in Kaboel

Meer dan twintig mensen zijn woensdag gedood bij de aanslag op het ministerie van Buitenlandse Zaken in het centrum van Kaboel, zo heeft de Afghaanse krant Hasht-e Subh Daily gemeld. Volgens het bericht werden “minstens 21 mensen gedood en raakten 25 anderen gewond”.

Lees meer »

Pretparken Plopsaland en Bellewaerde verhogen toegangsprijzen

De pretparken Plopsaland en Bellewaerde in West-Vlaanderen slaan hun prijzen op. In Plopsaland betaal je nu 48,5 euro, door de inflatie. Dat is drie euro meer. In Bellewaerde komt er 4 euro bij. De totaalprijs komt daar op 40 euro voor een toegangsticket. Zij verhogen de prijs, omdat het park binnenkort nieuwe attracties en dierenzones opent.

Lees meer »

Vlaanderen gaat studentenkamers in kaart brengen

Het Steunpunt Wonen zal dit jaar een onderzoek uitvoeren naar de opstart van een monitoringssysteem voor de vraag naar en het aanbod aan studentenkamers in Vlaanderen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op een vraag van CD&V-parlementslid Katrien Schryvers. Zij reageert tevreden op de plannen. “Meten is weten: door zicht te krijgen op het

Lees meer »

Wie helpt Oekraïne aan tanks?

Oekraïne heeft nood aan tanks om de strijd tegen Rusland aan te gaan en kans te hebben om het verloren gebied terug te winnen. Meerdere Europese landen grijpen in of overwegen dat snel te doen.

Lees meer »