Nieuwsfeed

Vierjarig jongetje enkele uren voor kerstavond omgekomen in zwembad in Center Parcs

Enkele uren voor hij met zijn gezin kerstavond zou vieren, is in vakantiepark Center Parcs in het Britse Witshire een vierjarige jongen om het leven gekomen. Dat gebeurde in een van de zwembaden in het park. Een autopsie zal moeten uitwijzen wat er precies gebeurd is. Het gaat in ieder geval niet om een verdacht overlijden.

Krantenkoppen in België

Zal ChatGPT onze job vernietigen?

In kranten, tijdschriften, televisie, radio en op sites wordt veel geschreven en gepraat over de "slimme" tool ChatGPT die zonder menselijke inbreng creatieve teksten kan maken. Wat zijn de gevolgen voor jobs? Kan dit onze creativiteit overbodig maken?

Lees meer »

Guldensporenslag centraal in “Het verhaal van Vlaanderen”: feiten en fictie achter de iconische én omstreden veldslag

De Guldensporenslag staat vanavond centraal in de vierde aflevering van "Het verhaal van Vlaanderen". "Op zijn minst de meest omstreden veldslag uit de Vlaamse geschiedenis", klinkt het uit de mond van presentator Tom Waes. "De Guldensporenslag, dat verhaal is een pak complexer dan dat ik het destijds op school heb geleerd." Hoe complex? In "De zevende dag" krijgen we meer

Lees meer »

Mogelijk lichaamsdelen gevonden in kelder van flatgebouw

In de kelder van een appartementsgebouw in de Bisschoppenhoflaan in Deurne zouden vrijdagavond lichaamsdelen aangetroffen zijn. Dat meldt Gazet van Antwerpen, maar wordt voorlopig nog niet bevestigd. De politie is wel massaal aanwezig. Intussen werd ook bevestigd dat in de kelder een koffer aangetroffen werd.

Lees meer »

Ploegbaas en afvalbeheerder Net Brussel voor rechter na zelfdoding van werknemer: aanklager eist 6 maanden cel en geldboete

Het Brusselse arbeidsauditoraat eist 6 maanden cel tegen een ploegbaas van Net Brussel. Michel N. staat samen met zijn werkgever terecht voor onopzettelijke doodslag nadat een van de werknemers van de Brusselse afvalbeheerder uit het leven was gestapt, vermoedelijk door pesterijen op het werk. Maar zowel de leidinggevende als Net Brussel wast zijn handen in onschuld. “Wij hebben niets te

Lees meer »

“In tegenstelling tot Amerikaanse en Europese beurzen is de Chinese beurs nu nog goedkoop”: Onze geldexpert tipt 4 concrete aandelen uit China

Sinds het dieptepunt eind oktober is de beurs van Hongkong al met 54 procent gestegen. Afgelopen weekend waren de Chinese beurzen gesloten vanwege het Chinese nieuwjaar, maar bij de opening gisteren kleurden de cijfers opnieuw groen. Hoe komt het dat de Chinese beurs het de laatste maanden zo goed doet? Onze geldexpert Pascal Paepen vertelt wat je moet weten wanneer

Lees meer »