Nieuwsfeed

Vrienden van opgepakte verdachte in ‘bakkerijmoord’ vol ongeloof: “Fysiek enorm sterk, maar Serge gaat elk conflict uit de weg”

Vrienden van de 63-jarige man die in de cel zit op verdenking van de moord op zijn ex-vriendin Ilse Michiels (54) kunnen het niet geloven. “Serge is nét iemand die het afstapt als er conflict is”, zeggen ze over de gepensioneerde para die zijn onschuld blijft uitschreeuwen. Volgens hen maakte Serge B. ook geen drama van hun relatiebreuk. “Elk gaat nu zijn eigen weg, zei hij.”

Krantenkoppen in België

Welzijnssector lijdt onder niet-indexering van werkingsmiddelen

Steeds meer organisaties en instellingen in de welzijnssector zitten in de rode cijfers. Dat zegt Hendrik Delaruelle, algemeen directeur van het Vlaams Welzijnsverbond, in het VRT-programma ‘De markt’. Instellingen voor kinderopvang, jeugdhulp of gehandicaptenzorg worstelen met snel stijgende kosten, maar moeten het al 10 jaar doen met hetzelfde, niet-geïndexeerde potje werkingsmiddelen. De roep uit de sector klinkt dan ook luid

Lees meer »

Birgit Van Mol wint Kastaar! met ‘De Kroongetuigen’: “Ik snap niet dat mensen alleen in een bos gaan joggen met onze podcast in hun oren”

De zwaarste podcast van de genomineerden, over familiedrama’s en koelbloedige seriemoordenaars. Maar met twee miljoen luisteraars kroonde onze HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ zich zaterdag tot winnaar op de Kastaars! Birgit Van Mol (54), de stem van de podcast, verklaart het succes van wat tien jaar geleden nog een tv-programma was. “Vergeet niet dat er achter elke uitzending een getraumatiseerd iemand zit.

Lees meer »

Met de trein naar Brussels Airport wordt iets duurder

De Diabolo-toeslag, de toeslag die treinreizigers betalen voor elke rit van en naar Brussels Airport, gaat op 1 februari omhoog. Reizigers betalen vanaf dan 6,40 euro bovenop de prijs van hun ticket, zo heeft spoornetbeheerder Infrabel vrijdag bevestigd. Momenteel is dat nog 6,20 euro.

Lees meer »

Opnieuw treft Brusselaar granaat aan in huis

Een familie die haar huis in de François Hellinckxstraat in Koekelberg aan het renoveren was, is op een granaat gestuit. Nog geen drie weken geleden bracht een dame een gevonden granaat naar een politiecommissariaat. De politie raadt aan om explosief materiaal niet zelf aan te raken, maar meteen hulp in te schakelen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dubbelinterview met de baas en trainer van Van Aert: “Met de conditie die Wout nu heeft, kan hij geen klassieker winnen”

Trainer Marc Lamberts en sportief manager Merijn Zeeman ontbreken zondag in Hoogerheide. “Te veel stress, te weinig overzicht.” In de succeswinter van Wout van Aert (28) zijn zij de stille kracht op de achtergrond. Speciaal voor het WK laten ze toch één keer van zich horen. “Indien we de cross van Wout afnemen, zal zijn voorjaar minder goed zijn.”

Lees meer »

Algemene inflatie daalt, maar dat voelen we niet in supermarkt: “We verwachten dat voedingsprijzen nog even zullen blijven stijgen”

De inflatie daalt, maar daar is een belangrijke kanttekening bij te maken. Want voor voedsel stijgt het inflatiepercentage wel nog. Ten opzichte van een jaar geleden is voeding meer dan 15 procent duurder geworden. "En dat is nog niet meteen voorbij. We verwachten dat de prijzen de eerste helft van dit jaar zullen blijven stijgen", zegt Xavier Gellynck, professor landbouw-

Lees meer »

Getuigen over de Ramp die Nederland een trauma bezorgde: “Er vooral niet over praten, leek lange tijd het beste medicijn”

De Ramp. Met hoofdletter. Dat volstaat om te verwijzen naar de watersnood van 1953 waarbij 1.836 Nederlanders omkwamen. Topfotografe Robin de Puy trok, geflankeerd door dichter Maria Barnas, voor de 70-jarige herdenking naar het verdronken gebied waar ze opgroeide. Bij overlevenden, kinderen en kleinkinderen peilen ze naar de sporen die het water naliet. “Lange tijd leek hard werken

Lees meer »

Lockdown in Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang opgeheven

De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben de lockdown die de afgelopen vijf dagen gold in hoofdstad Pyongyang beëindigd. De beperking was ingesteld wegens een toenemend aantal gevallen van een niet-gespecificeerde luchtwegaandoening. In de overheidsaankondiging afgelopen week werd niet gesproken over het coronavirus.

Lees meer »