Nieuwsfeed

“Zeg ‘ns Aaa”-acteur John Leddy (92) is overleden

Afgelopen weekend is de Nederlandse acteur John Leddy na een kort ziekbed overleden. Hij was 92 jaar. In de jaren 80 en 90 werd hij bekend door de populaire tv-serie "Zeg ‘ns Aaa". Daarin speelde hij de rol van Koos Dobbelsteen, klusjesman en echtgenoot van huishoudster Mien Dobbelsteen, gespeeld door Carry Tefsen.

Krantenkoppen in België

‘Containerjager’ Bob Van Den Berghe over wereldwijde strijd tegen drugshandel: “Vroeger spraken we over kilo’s, nu over tonnen”

Terwijl de Antwerpse drugsoorlog deze week een dieptepunt bereikte, doet Vlaming Bob Van Den Berghe er alles aan om de internationale trafiek onder controle te krijgen. De gewezen Antwerpse drugsspeurder leert politie en douane hoe ze verdachte containers kunnen identificeren en controleren, als vicehoofd van het Container Control Programme van de ­Verenigde Naties en van de Wereld Douane Organisatie.

Lees meer »

Daarom protesteerden zij vandaag voor de zorg: “Ja, we nemen onze kinderen mee. Anders gebeurt er niets”

Wel 20.000 werknemers uit de zorgsector hebben vandaag actie gevoerd in Brussel. Voor het personeel van de kinderopvang, thuiszorg, jeugdhulp, ziekenhuizen en woonzorgcentra is de werkdruk te hoog en de lonen te laag. “Soms moet ik tegen bewoners zeggen dat ze deze week geen bad krijgen”, vertelt zorgverlener Robin (42). Onder de betogers ook papa Joachim (34) met z’n zoontje

Lees meer »

Vincent Van Quickenborne, na de dood van het 11-jarige meisje: “De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat we nog zulke tragedies moeten vrezen”

Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) mag sinds kort weer veilig en wel zijn safehouse verlaten, maar een meisje van 11 had maandag minder geluk. Dat zal helaas niet de laatste tragedie zijn in de drugsoorlog die Antwerpen teistert, vreest de minister. “De drugsoorlog winnen? Zolang er drugs gebruikt worden, zal geweld – en ja, ook doden – helaas een

Lees meer »

PORTRET. Dit is ‘El Magico’: oom van de gedode Firdaous (11) en net veroordeeld voor drugsfeiten: “Ik ben een eigen zaak aan het opstarten. Iets met import en export”

Net op de dag dat de gedode Firdaous (11) in Marokko begraven wordt, is haar oom Younes ‘El Magico’ El B. in Antwerpen veroordeeld tot acht jaar cel voor de invoer van cocaïne. De jongste van de Antwerps-Marokkaanse familie uit Borgerhout moet zo niet onderdoen voor zijn grote broer Othman, die ‘bekendheid geniet’ als drugsbaron in Dubai. Een grote broer

Lees meer »