Nieuwsfeed

Zeven jongeren ontsnapt uit jeugdgevangenis in Milaan

Zeven jongeren tussen 17 en 19 jaar die in een jeugdgevangenis in Milaan verbleven, zijn zondag ontsnapt. Tijdens de wandeling zondag kropen ze over de muur en konden ontkomen. Op het moment dat dit gebeurde zou volgens Italiaanse media slechts één cipier aanwezig geweest zijn.

Krantenkoppen in België

Promovideo over zelfrijdende Tesla in scène gezet, getuigt ingenieur

Een video uit 2016 waarin autobedrijf Tesla uitpakte met zelfrijdende technologie en waarin getoond werd dat Tesla’s automatisch konden stoppen voor een rood licht en versnellen bij groen licht, was in scène gezet. Dat blijkt uit de getuigenis van een ingenieur die werd gebruikt in de rechtbank. Het systeem beschikte destijds niet over die functies, deelde de man mee.

Lees meer »

Duizenden actievoerders doorbreken politiecordon om aan kuil van bruinkoolmijn in Lützerath te gaan staan

Tienduizenden demonstranten zijn zaterdag naar het Duitse dorp Lützerath afgezakt om te protesteren tegen de plannen om het dorp in een bruinkoolmijn te veranderen. Lützerath wordt al jarenlang bezet door actievoerders, maar wordt sinds enkele dagen ontruimd door de Duitse politie. De agenten wierpen ook een cordon op rond de kuil van de bruinkoolmijn, maar dat kon niet verhinderen dat

Lees meer »

Beslissende getuigenis taxichauffeur vandaag op programma terreurproces Brussel

Op het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 komt woensdag de getuigenis van de taxichauffeur aan bod die de twee zelfmoordterroristen Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui en Mohamed Abrini heeft vervoerd van het safehouse in de Max Roosstraat in Schaarbeek naar de luchthaven. Daarna zullen onderzoeksrechter Patrick De Coster en hoofdonderzoeker Kris Meert verder uit de doeken

Lees meer »

Jeremy Renner deelt zélf nieuwe update vanuit zijn ziekenhuisbed: “Een geweldige wellnessdag”

‘Hawkeye’-acteur Jeremy Renner (51), die op nieuwjaarsdag onder zijn sneeuwruimer terechtkwam, deelt een filmpje vanuit zijn ziekenhuisbed. In de video is te zien dat hij geniet van een deugddoende hoofdmassage. Er kan bovendien ook een lachje vanaf. “Een dag op de intensieve zorgen is veranderd in een geweldige wellnessdag met mijn moeder en zus”, schrijft de acteur. Renner liet afgelopen

Lees meer »

Poetin positief over voortgang “militaire operatie” in Oekraïne

Rusland eiste zondag de verantwoordelijkheid op voor de raketaanvallen op Oekraïense steden, waarbij volgens Oekraïense media 28 mensen om het leven kwamen. Rusland viel in februari 2022 Oekraïne binnen met als doel snel de regering uit te schakelen en delen van het land te veroveren. De oorlog duurt al veel langer dan Rusland vooraf had gedacht en kost ook meer

Lees meer »

Dolfijnen moeten “roepen” om menselijk geluid te overstemmen en samen te kunnen werken

Dolfijnen zijn intelligente, sociale dieren die vertrouwen op fluitgeluiden en echolocatie om te jagen en zich voort te planten. Dat betekent ook dat lawaai dat door menselijke activiteiten veroorzaakt wordt, zoals olieboringen en scheepvaart, mogelijk een negatieve impact heeft op de gezondheid van wilde dolfijnenpopulaties. Een studie met tuimelaars in gevangenschap heeft aangetoond dat de dieren beginnen te ‘roepen’ naar

Lees meer »