Nieuwsfeed

16 jaar cel voor man die plan had om gouverneur Michigan te ontvoeren

Een 39-jarige man die verdacht werd plannen te hebben gesmeed om de gouverneur van de Amerikaanse staat Michigan, Gretchen Whitmer, te ontvoeren, is vandaag veroordeeld tot een celstraf van zestien jaar. Het openbaar ministerie had levenslang gevraagd.

Krantenkoppen in België

BEKIJK – Eén telefoontje en Tarabella (PS) grijpt in: hoe verdachten in Europese corruptiezaak kritische zitting over Qatar lijken te “sturen”

Hoe ging de Italiaanse politicus Pier Antonio Panzeri, de spilfiguur in het omkoopschandaal in het Europees Parlement, eigenlijk te werk om de politieke besluiten rond Qatar en Marokko te beïnvloeden? Het onderzoek daarnaar loopt volop. Een reconstructie van één voorval, die de krant Le Soir maakte, geeft wel al een opmerkelijke inkijk.

Lees meer »

Italiaan Pier Panzeri, spilfiguur in corruptieschandaal Europees parlement, gaat samenwerken met Belgische justitie

Het voormalige Italiaanse Europarlementslid Pier Antonio Panzeri, die wordt beschouwd als een spilfiguur in de corruptiezaak binnen het Europees Parlement, gaat samenwerken met de Belgische justitie. Dat meldt het federaal parket. De man moet nu “substantiële, onthullende, waarheidsgetrouwe en volledige verklaringen” afleggen over zijn eigen rol in het dossier en die van de andere betrokkenen.

Lees meer »

Europese Commissie spoort TikTok tot respect voor privacyregels aan

De Europese Commissie heeft de baas van TikTok aangespoord om de Europese wetgeving te respecteren. "Er mag geen twijfel over bestaan dat de gegevens van gebruikers in Europa veilig zijn en niet blootgesteld worden aan illegale toegang van autoriteiten uit derde landen", stelde vicevoorzitter Vera Jourova na afloop van een gesprek met Shou Zi Chew, ceo van de populaire Chinese

Lees meer »

Nog 2 jaar tafelen bij sterrenzaak Noma en dan is het over en uit. Vlaamse sterrenchefs reageren: “Té hard werken gaat ten koste van de kwaliteit”

Gegrild rendierhart op een bedje van vers dennenhout en saffraanijs in een kom van bijenwas: nog tot eind 2024 kan u zich culinair verbazen in driesterrenrestaurant Noma in Kopenhagen. Daarna is het over en uit, want chef René Redzepi vindt een sterrenzaak uitputtend en nauwelijks rendabel. Vlaamse sterrenchefs, die al bij Noma gingen tafelen, begrijpen hem. “Mochten we dezelfde marges

Lees meer »

‘Zwarte Weduwe’ Jeanine Steeno lag dwars bij elk verhoor over haar gruwelijke daden: “Ze werd een theatrale, dreigende heks”

Verdacht van minstens drie lepe moorden voor het geld, maar uiteindelijk slechts veroordeeld voor één. Sluwer en slechter dan ‘zwarte weduwe’ Jeanine Steeno (84) uit Leuven worden ze niet gemaakt. “Tijdens het moraliteitsonderzoek hebben we écht gezocht naar een positieve getuigenis over haar, maar die hebben we helaas niet gevonden. Een verschrikkelijke vrouw”, zeggen speurders.

Lees meer »

Dikketruiendag krijgt nieuwe naam

Dikketruiendag, die dit jaar plaatsvindt op 9 februari, verandert in #iktrekhetmijaan. “Wat we kunnen doen voor het klimaat, gaat zoveel verder dan een dikke trui aantrekken of de verwarming lager zetten”, luidt de redenering. Net zoals andere jaren is het de bedoeling dat klassen, bedrijven en lokale overheden haalbare klimaatacties opzetten.

Lees meer »

HERBELEEF TRANSFER DEADLINE DAY. Anderlecht haalt met Slimani op het nippertje nieuwe spits – Genk verliest Onuachu – Chelsea betaalt 120 miljoen euro voor Fernandez

De wintermercato zit erop. Met een opvallend staaltje transfer kapen op Deadline Day. Als vervanger van Paul Onuachu – voor 21 miljoen naar Southampton – haalde Racing Genk een spits die Anderlecht ook wou. Paars-wit kwam uiteindelijk uit bij Islam Slimani. Ook Antwerp versterkte haar middenveld nog, terwijl er ook in het buitenland nog wat bewoog. Herbeleef hieronder de spannende

Lees meer »

Vlaanderen gaat studentenkamers in kaart brengen

Het Steunpunt Wonen zal dit jaar een onderzoek uitvoeren naar de opstart van een monitoringssysteem voor de vraag naar en het aanbod aan studentenkamers in Vlaanderen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op een vraag van CD&V-parlementslid Katrien Schryvers. Zij reageert tevreden op de plannen. “Meten is weten: door zicht te krijgen op het

Lees meer »

Britse regering boort Griekse hoop de grond in: “Elgin Marbles horen in Verenigd Koninkrijk”

De zogenoemde "Elgin Marbles", sculpturen die het Parthenon in Athene sierden, zullen niet terugkeren naar Griekenland. Dat heeft de Britse minister van Cultuur duidelijk gemaakt. De friezen worden sinds de negentiende eeuw tentoongesteld in het British Museum, zeer tegen de zin van Griekenland. De voorbije maanden liepen gesprekken over een mogelijke teruggave, maar als de Griekse regering hoop op een

Lees meer »