Nieuwsfeed

39 was dit jaar het “lucky number” in de Britse loterij: bestaan er winnende nummers? 

17 keer zat nummertje 39 dit jaar bij de winnende getallen bij de Britse lottotrekking. Is dat abnormaal vaak of niet? En kan deze kennis helpen in de toekomst? "Helaas, lottoballetjes hebben geen geheugen", zegt Rudi Penne, hoogleraar wiskunde aan de Universiteit Antwerpen, in "De wereld vandaag".

Krantenkoppen in België

Tweedeverblijfstaks brengt kustgemeenten 85 miljoen euro op

De Vlaamse steden en gemeenten zullen volgens ramingen in 2023 voor 108,8 miljoen euro aan inkomsten uit de tweedeverblijfstaks halen. De tien kustgemeenten samen zullen bijna vier vijfde van de totale opbrengst in Vlaanderen innen, 85,2 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers die De Tijd opvroeg bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Lees meer »

“Nooit gedacht dat mijn foto’s hiertoe zouden leiden”: VRT NWS-journalist ontwerpt mee Bulgaars paviljoen op architectuurbiënnale in Venetië

Het Bulgaarse paviljoen op de architectuurbiënnale in Venetië krijgt dit jaar een Belgische toets. Het winnende ontwerp is gebaseerd op een fotoreeks van VRT NWS-journalist Alexander Dumarey over leegstaande scholen in het land. Hij werkt het Bulgaarse paviljoen, dat op 20 mei zijn deuren opent, mee uit met een team van architecten en grafisch ontwerpers.

Lees meer »