Nieuwsfeed

“Als de Russen zeiden dat Zelenski had gebeld, wist je dat ze je met stroom zouden folteren”

In Cherson zijn al tien martelkamers gevonden. Je moet niet ver zoeken vooraleer iemand begint te vertellen over de folteringen die hij moest ondergaan.

Krantenkoppen in België

Manuscriptendief die de literaire wereld terroriseerde, heeft bekentenissen afgelegd, maar wat is zijn motief?

Een Italiaanse man heeft in een rechtbank in New York bekend dat hij met gesofisticeerde phishing-technieken en identiteitsfraude ruim duizend manuscripten gestolen heeft. Onder de honderden slachtoffers zijn de Nederlandse schrijver Hanna Bervoets, bestsellerauteur Margaret Atwood en acteur/auteur Ethan Hawke. Ook Belgische auteurs nam hij in het vizier. Zo probeerde hij ‘De weddenschap’ van Saskia De Coster te stelen.

Lees meer »

Na het incident met de spionageballon is relatie tussen VS en China slechter dan ooit: “Kans dat dit op een dag uit de hand loopt”

Met het neerhalen van de Chinese weerballon/spionageballon boven Amerikaans grondgebied, zijn meteen ook de pogingen getorpedeerd om de angel uit de zure relatie tussen de grootmachten te halen. Geplande gesprekken op het hoogste niveau werden geannuleerd, Peking dreigt met een “gepaste reactie”. De betrekkingen zijn slechter dan ooit. “Dit is een dieptepunt’ zegt Clingendael-expert Ingrid d’Hooghe. “Het risico op een

Lees meer »

“We hebben hackers gehackt”: Europese en Amerikaanse autoriteiten infiltreren bij cybercriminelen van Hive

De cybercriminelen die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de aanval op winkelketen Mediamarkt kregen een forse klap toegediend na een actie van een internationale coalitie van politiediensten. Onder andere Europol, de FBI en de Duitse federale politie konden na infiltratie de digitale infrastructuur van hackersgroep Hive neerhalen. Daardoor zou zo’n 120 miljoen euro aan ransomwarebetalingen zijn vermeden, melden de autoriteiten

Lees meer »

Drugsmaffia wou Van Quickenborne én Nederlandse ex-minister ontvoeren

Toen minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) in december vorig jaar voor de tweede keer in een paar maanden tijd in een safehouse werd ondergebracht wegens ernstige bedreigingen, werd in Nederland op hetzelfde moment de ­Nederlandse oud-minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus onder verhoogde bewaking geplaatst. En dat was geen toeval, zo blijkt nu.

Lees meer »

Ongeloof nadat halve hectare bos langs E17 gekapt wordt “uit geldgewin”

Een bos met volwassen kastanjebomen nabij de Baudelodreef in de buurt van de E17 in Waasmunster is met de grond gelijkgemaakt. Volgens Agentschap Natuur en Bos en Bosgroep Vlaanderen-Noord werd het bos gekapt in het kader van natuurbeheer, maar natuurliefhebbers uit de regio reageren verbolgen. “De bossen in dit gebied zijn de habitat voor reeën, klein wild en heel wat

Lees meer »

Brazilië jaagt op gangmakers achter de rellen

De gewelddadige bestorming van het Braziliaanse regeringscentrum door aanhangers van ex-president Bolsonaro roept de vraag op of autoriteiten dit breed aangekondigde protest niet hadden kunnen voorkomen. Was er sprake van ‘incompetentie of van kwade wil’?

Lees meer »

België wil voor 90 miljoen euro aan wapens naar Oekraïne sturen: “Dit is de grootste wapenlevering ooit van ons land”

België wil opnieuw wapens leveren aan Oekraïne. Het zou onder meer gaan om luchtdoelraketten, antitankwapens, machinegeweren en munitie. Alles samen gaat het om 90 miljoen euro aan militair materiaal. “Dit is de grootste wapenlevering ooit van ons land”, meldt een politieke bron aan onze redactie. In aanloop naar een cruciale top over militaire steun aan Oekraïne, die vandaag plaatsvindt, deden

Lees meer »

KIJK. Trump geeft 400 (!) keer hetzelfde antwoord tijdens urenlang verhoor in fraudezaak

De procureur-generaal van New York heeft een rechter gevraagd om sancties op te leggen aan de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, zijn volwassen kinderen, de Trump Organization en hun advocaten. Ze doet dat vanwege hun ‘aantoonbaar onjuiste’ antwoorden op haar fraudezaak van 250 miljoen dollar tegen hen. Op nieuwe videobeelden die zijn vrijgegeven is te zien hoe Trump zich tijdens

Lees meer »

Filezwaarte nog niet op precorona-niveau

De filezwaarte (gemiddelde omvang van de files) op de hoofdwegen in Vlaanderen was in november vorig jaar hoger dan tijdens coronajaren 2020 en 2021. Toch werd het niveau van voor de coronapandemie nog niet bereikt. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »