Nieuwsfeed

Amerikaanse huizenprijzen voor vierde maand op rij gedaald

De Amerikaanse huizenprijzen zijn in oktober voor de vierde maand op rij gedaald. In vergelijking met september gaat het om een daling van 0,5 procent, blijkt uit de S&P CoreLogic Case-Shiller index.

Krantenkoppen in België

Voortaan ook digitale uitnodigingen voor autokeuring

GOCA Vlaanderen, de sectorfederatie van keuringscentra, gaat vanaf woensdag voertuigeigenaars ook via digitale weg op de hoogte brengen dat ze zich moeten aandienen voor een periodieke keuring. Het gaat om een pilootproject, waarbij burgers — naast de groene herinneringskaart — ook een digitale uitnodiging via eBox zullen ontvangen.

Lees meer »

Vooruit kritisch over uitblijven hulp Belgische experts in Oekraïne

België moet dringend de beloofde forensische experten naar Oekraïne sturen om er bewijsmateriaal voor de Russische oorlogsmisdaden te onderzoeken. Dat vindt Vooruit-Kamerlid Vicky Reynaert. Volgens minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) neemt ons land deel aan een internationaal team dat bewijsgaring ter plaatse voorbereidt.

Lees meer »

Belgische pensioenspaarders zien 4 miljard euro verdampen

De 1,8 miljoen Belgen die via een pensioenspaarfonds een appeltje voor de dorst opbouwen voor de oude dag, hebben in 2022 hun spaarpot fors zien krimpen. De fiscaalvriendelijke pensioenspaarfondsen zagen hun waarde in 2022 met gemiddeld 16 procent afnemen, zo berekenden De Tijd en L’Echo op basis van cijfers van de dataleverancier Infront.

Lees meer »

Turkije schrapt NAVO-overleg met Zweden en Finland

Turkije heeft een voor februari gepland overleg met Zweden en Finland over de NAVO-toetreding van de twee Noord-Europese landen geschrapt van de agenda, melden Turkse staatsmedia. Het overleg was op verzoek van de Turkse regering volgende maand gepland in Brussel. Ook NAVO-chef Jens Stoltenberg zou aanschuiven.

Lees meer »

IN BEELD. Zo herken je de beste croissants aan de binnen- én buitenkant. “Het is het moeilijkste dat je als bakker kan maken”

Gisteren trapten de Ambassadeurs du Pain de ‘Week van de Croissant’ af door 49 bakkers te verzamelen in Namen. Het doel? Op zoek gaan naar de lekkerste croissants. Hoe herken je een goede croissant aan de buiten- en binnenkant? En verschillen ze hier met de Franse? Onze journaliste zocht het uit tussen alle deelnemers. “Als croissants mislukken, dan mislukken ze

Lees meer »

Val jij ’s avonds vaak in slaap voor tv? Slaapexperte waarschuwt en geeft tips: “Je voelt het de volgende dag nog”

Het overkomt ons allemaal: ’s avonds in de zetel indutten terwijl de televisie speelt. Zo onschuldig is dat niet: zo’n zetelslaapje doet wat met je nachtrust, je bioritme en hoe je je de volgende dag voelt. Slaapexperte en neuroloog Inge Declercq verheldert waarom je maar niet wakker kan blijven en hoe je de (slechte) gewoonte aanpakt. “Kruip níét meteen in

Lees meer »

Steeds meer bedrijven kiezen voor elektrische wagens: is onze infrastructuur daarop voorzien?

Steeds meer bedrijven maken de omschakeling naar een elektrisch wagenpark. Logisch, want vanaf 2026 zullen enkel volledig elektrische wagens nog fiscaal aftrekbaar zijn. Daarenboven verwachten mobiliteitsexperts dat er in 2030 in ons land 1,5 miljoen elektrische wagens zullen rondrijden. Maar zijn we daar wel klaar voor? Zijn er voldoende laadpunten op het werk en op het publieke domein, en zal

Lees meer »

322 sociale huurders betrapt met eigendom in het buitenland

Sinds maart 2021 kunnen privédetectives inschakelen om bij vermoedens van sociale fraude te onderzoeken. In totaal werden zo al 322 fraudegevallen opgespoord, meldt Vlaams minister van Financiën en Wonen Matthias Diependaele (N-VA) nu. Het raamcontract om onderzoek te voeren naar deze fraude wordt met een jaar verlengd, tot maart 2024, schrijft ‘De Standaard’.

Lees meer »

Voorlopig geen broodnodige tanks voor Oekraïne, wanneer dan wel? “Als de Russen dat doen, schakelt Westen zeker paar versnellingen hoger”

Oekraïne krijgt (voorlopig) niet de verhoopte Leopard 2-tanks waarmee het de oorlog wil winnen , maar wel het militair materiaal om weerstand te bieden als Rusland een grote aanval pleegt. Oud-kolonel Roger Housen over de huidige overgangsfase en het verdere verloop van de strijd. “Ik ben het eens met de stafchef van het Amerikaans leger: de oorlog zal nog niet

Lees meer »

Tenger Peerke, kampioen van de roofmoord: “De cipiers redden hem op het nippertje en hij at snel zijn papier met bekentenissen op”

“De misdaad zat in zijn familie. Hij kreeg het met de paplepel mee. Hij heeft zijn leven lang niets anders gedaan dan roven en moorden”, zegt advocaat Luk Truyens over zijn meest beruchte cliënt, Petrus ‘Peerke’ Verhaert. De ‘schrik van de Kempen’ werd veroordeeld voor vier roofmoorden, maar had ook andere misdaden op zijn palmares: “Hij verkrachtte een buurvrouw en

Lees meer »

Nieuw immigratiesysteem zadelt Verenigd Koninkrijk op met tekort van 330.000 arbeiders

De immigratiebeperkingen in het Verenigd Koninkrijk, die na het vertrek uit de Europese Unie werden ingevoerd, hebben geleid tot een tekort van 330.000 werknemers in het land. Vooral sectoren met laaggeschoolde arbeidskrachten, zoals de detailhandel, horeca, transport en opslag, worden hard geraakt door het einde aan het vrije verkeer van personen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU, meldt de

Lees meer »

KIJK. En plots heeft hij een shirt van Boca Juniors om de schouders: Remco Evenepoel met veel egards ontvangen door Argentijnse grootmacht

De wereldkampioen op bezoek bij de wereldkampioen. Remco Evenepoel is in Argentinië om de Vuelta a San Juan te rijden en daar ligt ook het voetbal wakker van. Onze 22-jarige landgenoot werd immers uitgenodigd om er de vriendschappelijke wedstrijd tussen de Argentijnse grootmacht Boca Juniors en het Chileense Everton de Viña del Mar bij te wonen.

Lees meer »

“CIA-chef bezocht Kiev en sprak met Oekraïense president”

De directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, William Burns, heeft eind vorige week in het geheim een bezoek gebracht aan de Oekraïense hoofdstad Kiev. Hij praatte president Volodimir Zelenski persoonlijk bij over wat de CIA denkt dat de Russische plannen zijn voor de komende maanden, schrijft The Washington Post op basis van overheidsbronnen.

Lees meer »