Nieuwsfeed

Bestuurder gewond na zware crash: auto belandt in gracht en komt tiental meter verder tot stilstand

Op de Herentalsesteenweg in Grobbendonk gebeurde dinsdagavond rond 19.30u een ernstig verkeersongeval. Een automobilist die in de richting van Herentals reed, verloor de controle over zijn stuur en belandde in de gracht aan de linkerkant van de weg. De auto reed te pletter tegen een duiker waarbij de voorste as en de wielen werden losgerukt. De auto kwam een tiental meter verder over een gracht tot stilstand.

Krantenkoppen in België

Zelensky: “Russische terreur moet overal verliezen”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vandaag de noodzaak van een complete overwinning van zijn land tegen de Russische agressor benadrukt. “De Russische terreur moet overal en in elk opzicht verliezen: zowel op het slagveld als zo ver dat in ons land geen enkele ruïne meer over blijft”, aldus Zelensky in zijn videotoespraak op maandag. “Zodat we alles kunnen heropbouwen

Lees meer »

CM maakt einde aan “oneerlijk voordeel” bij inschrijvingen voor populaire Kazou-kampen: “Het was gekkenwerk”

De CM maakt komaf met het tegelijkertijd inzetten van meerdere laptops en smartphones om zo meer kans te maken bij het inschrijven van hun Kazou-vakantiekampen. “Dat was een oneerlijk voordeel voor ouders die verschillende toestellen hebben. Bij de nieuwe inschrijvingen, op zaterdag 14 januari, kun je maar met één laptop of smartphone meer aanmelden per gezin. Elk ander toestel krijgt

Lees meer »

“Rekenen op drie à vier versterkingen”: CEO Fredberg is nu aan zet en heeft nog negen dagen de tijd voor een kwaliteitsinjectie

Anderlecht won van Seraing. Hallelujah! Een zege op bezoek bij de laatste in de stand. Een ploeg die al een jaar geen thuisoverwinning meer heeft geboekt, maar overschot had Anderlecht niet. Nieuwkomer Dreyer en Stroeykens beslisten een troosteloze middag in Luik in het voordeel van paars-wit. Jesper Fredberg heeft nog negen dagen op versterkingen binnen te halen.

Lees meer »

Na hartstilstand op training krijgt Gilian (14) award voor comeback van het jaar: “En nu? Richting AA Gent, natuurlijk, dat is de droom”

Opmerkelijk moment tijdens de uitzending van het Gala van de Gouden Schoen op VTM: de 14-jarige Gilian De Wolf uit Zottegem kreeg er uit handen van AA Gent speler Castro Montes de award voor comeback van het jaar. Begin januari stond de tiener opnieuw op het voetbalveld bij KSV Sottegem nadat hij daar in augustus een harstilstand kreeg op training.

Lees meer »

Britse schrijver Fay Weldon (91) overleden

De Britse schrijver Fay Weldon is woensdag op 91-jarige leeftijd overleden. Weldon schreef meer dan 30 romans, naast ook kortverhalen en teksten voor tv, radio en theater. Bekende werken zijn onder meer ‘Levens en liefdes van een duivelin’ en ‘Praxis’. Ze stierf vredig, meldt Weldons familie in een verklaring.

Lees meer »

Drie mannen opgepakt in Beveren na klopjacht

In Beveren zijn drie mannen opgepakt na een achtervolging. Een buurtbewoner merkte een verdacht voertuig op en verwittigde de politie. Die arriveerde al snel ter plaatse en zette de achtervolging in. Of de drie mannen iets te maken hebben met de inbraakgolf waar een groot deel van het Waasland mee kampt, is nog niet duidelijk.

Lees meer »

IN KAART. Vlaanderen definitief opgesplitst in vijftien regio’s

Het Vlaams Parlement heeft het decreet over de regiovorming goedgekeurd. Vlaanderen wordt daarmee officieel opgesplitst in vijftien regio’s. De bedoeling is om de bestuurlijke versnippering tegen te gaan en een einde te maken aan het kluwen van lokale samenwerkingen tussen onder meer afvalintercommunales, politiezones en hulpverleningszones.

Lees meer »

Chinese ingenieur krijgt acht jaar celstraf in VS voor spionage

Een Chinese ingenieur is door een speciale rechtbank in de Amerikaanse staat Illinois veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf in de VS om spionage voor China. Hij zou Beijing informatie hebben verstrekt over mogelijke rekruteringsdoelen. De 31-jarige Ji Chaoqun was in september al schuldig bevonden aan “illegaal optreden als agent van een buitenlandse regering” en het “afleggen van valse verklaringen” na

Lees meer »