Nieuwsfeed

Brengt alcohol je ware aard naar boven?

Het overkomt iedereen weleens: dat je onder invloed van alcohol iets doet waar je je achteraf voor schaamt of spijt van hebt. Komt dat doordat je in benevelde toestand een ander persoon wordt? Of onthult de drank juist wie je écht bent? Gezondheidsexperte Judith Noijen licht toe welke invloed alcohol nu precies heeft op je gedrag.

Krantenkoppen in België

Vlaamse Onderwijsraad: “Scholen verplichten om zich open te stellen voor verenigingsleven is contraproductief”

De Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) wil financiële en administratieve drempels wegnemen, in plaats van scholen te verplichten hun infrastructuur open te stellen voor het lokale verenigingsleven. In een voorontwerp van een decreet wil Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de financiering voor scholenbouw en infrastructuurwerken namelijk koppelen aan de voorwaarde om schoolgebouwen open te stellen.

Lees meer »

Experts waarschuwen voor toenemend gebruik van pijnstiller fentanyl als drug: “Extreem gevaarlijk, verslavend en dodelijk bij verkeerd gebruik”

Hulpverleners wereldwijd waarschuwen voor het toenemend gebruik van fentanyl. De krachtige pijnstiller wordt steeds vaker als drug gebruikt en is verslavender, schadelijker en ook dodelijker dan andere gekende roesmiddelen. Bij ons is in vijftien jaar tijd 80 procent meer fentanyl voorgeschreven. Er bestaan nog geen cijfers van hoeveel mensen fentanyl effectief gebruiken als pijnmedicatie dan wel als drug. Maar

Lees meer »

Politie pakt de laatste ‘godfather’ van de maffia op na klopjacht van 30 jaar: wie is Matteo Messina Denaro, die al mensen wurgde op zijn 18e en zijn vingerafdrukken liet verwijderen?

Een klopjacht van dertig jaar is maandagochtend geëindigd in een privéziekenhuis in Sicilië. Matteo Messina Denaro (60), baas van de maffiaclan Cosa Nostra en een van de meest gezochte mensen ter wereld, werd er van een ziekenhuisbed in de dagkliniek van Palermo gehaald. Nu kan de Italiaanse politie beginnen met de ontrafeling van het netwerk dat de ‘laatste godfather’ beschermde.

Lees meer »

Britse militairen ontstemd over prins Harry’s uitspraken over Afghanistan, Taliban beschuldigen hem van oorlogsmisdaden

De uitspraken van de Britse prins Harry in zijn autobiografie "Reserve" over zijn dienstjaren in Afghanistan lokken boze reacties uit in militaire kringen in zijn thuisland. In zijn boek schrijft Harry dat hij 25 talibanstrijders heeft gedood en hen niet als mensen, maar als pionnen op een schaakbord zag. De Taliban beschuldigen Harry dan weer van oorlogsmisdaden.

Lees meer »