Nieuwsfeed

Charlie Cox licht tipje van de sluier op over nieuwe ‘Daredevil’-serie: “Donker, maar minder bloederig”

Goed nieuws voor de fans van ‘Daredevil’. In 2024 verschijnt de gloednieuwe reeks ‘Daredevil: Born Again’ op Disney+. Charlie Cox (40), die in de huid kruipt van de superheld, maakt hen alvast warm met wat nieuws over de serie. “De show bestaat uit maar liefst 18 afleveringen.”

Krantenkoppen in België

Sam Bettens open in ‘Het huis’ over moeilijk adoptieproces: “Die vader weigerde zijn kind af te staan aan een lesbisch koppel”

“Ik heb wel een route afgelegd.” Het is de afrondende uitspraken van Sam Bettens vanavond in ‘Het huis’ op Eén. Naast muzikaal succes slaat die route vooral op een eigenzinnig, niet altijd evident privé-parcours. Zo vertelt Sam vrank en vrij hoe een vader een adoptiekind weigerde af te staan, omdat Sam en partner Stef toen nog een lesbisch koppel waren.

Lees meer »

Beroertes alleen iets voor ouderen? “Minstens 10% van de gevallen treft jonge mensen”: dit zijn de factoren waarop je moet letten

Jaarlijks krijgen 19.000 Belgen een beroerte. Zeker één op de tien gevallen treft mensen tussen de 18 en 55 jaar oud. “De oorzaken van zo’n beroerte op jonge leeftijd zijn wel vaak anders dan die bij ouderen”, zegt neurologe Laetitia Yperzeele (UZA). De dokter vertelt daarom hoe je als jonger persoon een beroerte herkent, en wat je er zelf tegen

Lees meer »

Socialmediamanagers lanceren ‘Hier Niet’-initiatief tegen online haatspraak

Socialmediamanagers van een zestigtal bedrijven en organisaties lanceren vandaag het ‘Hier Niet’-initiatief om de forse toename van haatspraak op sociale media een halt toe te roepen. De website legt huisregels vast voor online reacties en geeft praktische tips voor socialmediamanagers om met online haat om te gaan. Naast tal van bedrijven ondertekent ook News City van DPG Media het ‘Hier

Lees meer »

Frankrijk en Spanje ondertekenen “verdrag van vriendschap en samenwerking”

De Franse president Emmanuel Macron en de Spaanse premier Pedro Sánchez hebben vandaag in Barcelona een “verdrag van vriendschap en samenwerking” ondertekend. Het verdrag moet de betrekkingen tussen beide landen op het vlak van onder meer migratie, defensie en energie versterken. De twee leiders spraken zich bij die gelegenheid ook uit voor een gezamenlijk antwoord op de Amerikaanse Inflation Reduction

Lees meer »

Schiphol schrapt reizigerslimiet

De Amsterdamse luchthaven Schiphol schrapt eind maart, bij het begin van het zomerseizoen, de algemene limiet op het aantal reizigers dat dagelijks vanaf de luchthaven mag vertrekken. Voor piekmomenten in de ochtend wordt nog een oplossing gezocht.

Lees meer »

Porsche verkocht meer luxeauto’s in inflatiejaar 2022

De hoge inflatie heeft vorig jaar nog weinig invloed gehad op de populariteit van dure auto’s. Sportwagenfabrikant Porsche verkocht in 2022 meer bolides dan een jaar eerder. Eerder werd al bekend dat een ander luxemerk uit de Volkswagen-groep, Bentley, meer auto’s wist te verkopen dan een jaar eerder.

Lees meer »

De man met het hoedje: even een ‘held’ van Islamitische Staat, maar meestal gewoon van de foto geknipt

Islamitische Staat zat na de aanslagen in Brussel een beetje verveeld met Mohamed Abrini, de man met het hoedje. Die blies zichzelf niet op, zoals gepland, maar vluchtte weg. Als IS een week na de aanslagen een verheerlijkend artikel laat verschijnen over de daders, dan is Abrini weggecensureerd. Doodgezwegen. Al bestaat er toch één propagandafilm waarin hij een plaats kreeg

Lees meer »

Van troostende bestseller tot animatiefilm die Oscar kan winnen: dit is waarom “De jongen, de mol, de vos en het paard” jong en oud raakt

De animatiefilm die gemaakt is van "De jongen, de mol, de vos en het paard" van Charlie Mackesy is genomineerd voor een Oscar in de categorie korte animatiefilm. Nadat het boek met troostende levenswijsheden voor jong en oud een wereldwijde bestseller werd, krijgt het een nieuw leven op het scherm. Wat is het geheim van het succes van deze moderne

Lees meer »