Nieuwsfeed

China heropent grenzen onder druk van investeerders

Net nu China kreunt onder een ongeziene coronagolf, gaat het zerocovidbeleid volledig op de schop. Op 8 januari openen de grenzen voor buitenlanders en verdwijnen de quarantaineregels.

Krantenkoppen in België

Minister Van Quickenborne over lot van Olivier Vandecasteele in Iraanse cel: “Het zal lukken om hem terug bij ons te krijgen, ik verzeker u dat”

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) maakt zich sterk dat het zal lukken om OIivier Vandecasteele terug naar ons land te halen. Vandecasteele is in Iran veroordeeld tot 40 jaar cel. De regering denkt aan een ruiloperatie met een Iraanse terrorist, maar daarover loopt nog een juridische procedure. "We gaan alle wettelijke middelen aanwenden om die man tot

Lees meer »

Michael van Gerwen laat zich niet gek maken voor start Premier League: “Michael Smith heeft heel veel talent, maar hij loopt wel tien jaar achter op mij”

Michael Smith tegen Michael van Gerwen. De Premier League krijgt al op de eerste avond een duel tussen de kersverse wereldkampioen en vice-wereldkampioen. Meteen een kans op revanche voor de Nederlander, maar die laat zich niet gek maken. “Michael Smith is gewoon een jongen met heel veel talent, maar ik verwacht niet dat hij zoveel gaat winnen als ik.”

Lees meer »

“Met een ‘bijzonder gevoelig dossier’ stapte ze naar de ambassade”: hoe een Belgische vrouw het Marokko lastig maakt

Het Marokkaanse koningshuis zit met de handen in het haar. Ze worden achtervolgd door Jane Benzaquen (69), een Belgisch-Israëlische vrouw die beweert dat ze de geheime dochter is van oud-koning Hassan. Het Arabische koninkrijk zit erg verveeld met de zaak, want terwijl zij vreemde sprongen maakt om erkend te kunnen worden, sleept Marokko de vrouw in Brussel zélf voor de

Lees meer »

Jonge verpleegkundigen liever ‘projectverpleegkundige’ dan vast contract. Projectverpleeg-wàt?

Projectverpleegkundige. Wie niet in de zorg werkt, heeft ongetwijfeld nooit eerder van deze term gehoord. En nu is dat plots inzet van een geschil tussen HR-bedrijfX-Care in Motion en minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) dat zelfs voor de Raad van State uitgevochten moet worden. Wat is dat, zo’n projectverpleegkundige? Verdienen ze meer dan gewone verpleegkundigen? En waarom krijgen zij

Lees meer »

Zo hard werden Russen gepusht om Soledar te veroveren: “Het is een nachtmerrie. De verliezen voor zo’n klein stukje front zijn immens”

Rusland beweert dat het Soledar in het oosten van Oekraïne heeft ingenomen. Maandenlang werd er fel om het zoutmijnstadje gevochten en volgens een bron van het doorgaans goedgeïnformeerde Russische Telegramkanaal VChK-OGPU werden de Russische huurlingen van de Wagnergroep in de laatste dagen van hun offensief ongemeen hard gepust om de trofee binnen te halen.

Lees meer »

Beschietingen gaan door ondanks Russisch staakt-het-vuren

Het eenzijdige staakt-het-vuren voor Orthodox Kerstmis dat Rusland aankondigde, wordt niet gehandhaafd. Het bestand dat door Oekraïne verworpen werd, ging om 10 uur Belgische tijd in. Kiev noemde het staakt-het-vuren van Moskou een afleidingsmanoeuvre en hypocriet, en zei dat er alleen vrede kan zijn als de Russische troepen zich uit Oekraïne terugtrekken.

Lees meer »

Dancefestival Tomorrowland is volledig uitverkocht

Het dancefestival Tomorrowland is volledig uitverkocht. Dat meldt de organisatie vanavond. Vorig jaar telde het festival uitzonderlijk drie weekends om te kunnen herstellen van de afgelastingen door de coronacrisis in 2020 en 2021. Dit jaar is het festival in De Schorre in Boom opnieuw gespreid over twee weekends, meer bepaald van 21 tot en met 23 juli en van 28

Lees meer »

Voormalige inlichtingenagent wil Poetin van de macht gezet zien

De Amerikaanse Institute for the Study of War heeft afgelopen nacht een analyse over het conflict in Oekraïne gepubliceerd die zich toespitst op de schijnbaar opkomende interne kritiek op Vladimir Poetin. Voormalige inlichtingenagent Igor Girkin zou zelfs “sterk geïmpliceerd” hebben dat hij een afzetting van Poetin zou steunen.

Lees meer »