Nieuwsfeed

Daley Blind, die per direct vertrekt bij Ajax, kiest tussen Antwerp en Spaanse club

Daley Blind vertrekt per direct bij Ajax. Het contract van de Oranje-international, dat nog liep tot komende zomer, wordt ontbonden. Blind was de laatste maanden onder trainer Alfred Schreuder (ex-Club Brugge) lang niet meer altijd zeker van een basisplaats en hij mag dus beschikken. Ligt de weg naar Antwerp nu helemaal open? Ook een Spaanse club mengt zich in de debatten.

Krantenkoppen in België

Federale regering wil ook oudste kerncentrales enkele winters langer openhouden

De federale regering laat de nucleaire veiligheidswaakhond FANC onderzoeken of het mogelijk is om de levensduur van alle kerncentrales te verlengen. Dat heeft het kernkabinet vrijdag beslist en werd bevestigd aan de redacties van VTM NIEUWS en HLN. Begin jaar bereikte de overheid een (voorlopig) akkoord om de levensduur van kernreactoren Doel 4 en Tihange 3 te verlengen, maar ook

Lees meer »

Pier Antonio Panzeri, vermoedelijke spilfiguur in corruptiezaak Europees Parlement, gaat Belgische justitie helpen als spijtoptant

Voormalig Europarlementslid Pier Antonio Panzeri gaat de Belgische justitie bijstaan als spijtoptant in het onderzoek naar het Qatar-corruptieschandaal. Panzeri wordt gezien als een van de spilfiguren in dat schandaal en had beroep aangetekend tegen een verlengde aanhouding. Dat beroep heeft hij ingetrokken. Nu blijkt dat hij het statuut van spijtoptant krijgt en dat hij zal samenwerken met de Belgische justitie.

Lees meer »

Reuzegommer veroordeeld nadat hij student gebroken neus slaat: “Mijn cliënt is geen heilige, maar dit was nooit zijn bedoeling”

J.V., een van de Antwerpse leden van studentenclub Reuzegom, is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur na een vuistslag in het gezicht van een rechtenstudent. Na een nachtje stappen leidde een discussie tot wat getrek en geduw in een Leuvense pitazaak. De student kwam tussenbeide in de ruzie en moest dat bekopen met een gebroken neus. Zijn verdediging eiste

Lees meer »

Onze columnist Niels Albert kijkt vooruit naar het WK: “Van der Poel kan als betere crosser terugkomen van stage, ik weet niet of Van Aert evenveel marge heeft”

Ja, Wout van Aert crosste nooit beter dan nu. En ja, Mathieu van der Poel rijdt onder zijn niveau. Maar neen, voor het WK heeft Van Aert nog geen gewonnen spel. Dat vindt onze analist Niels Albert. Over minder dan vier weken in Hoogerheide staat de wereldtitel op het spel. “Wout croste nooit beter, maar met Mathieu ben je nooit

Lees meer »

PORTRET. Dit is Matteo Messina Denaro, de meest meedogenloze maffiabaas ooit: “Op mijn eentje een gans kerkhof gevuld”

Na liefst 30 jaar zit de godfather aller Italiaanse maffiabazen weer achter de tralies. Matteo Messina Denaro (60) kent vele bijnamen: Diabolik, De Bron, Playboy Boss, al is ‘Il Brutto’ wellicht nog de passendste. Denaro doodde 50 tot mogelijk zelfs 80 mensen, van rechters als Falcone en Borsellino, tot zelfs een zwangere vrouw. Met amper 18 jaar pleegde hij zijn eerste moord.

Lees meer »

Wat zijn de grootste energieverslinders in de keuken? “Als je oude toestellen vervangt, verdien je de prijs in 1 of 2 jaar zeker terug”

In de keuken kunnen je keuzes je helpen om je energiefactuur de kop in te drukken. Was je dan best terug af met de hand in plaats van je afwasmachine te gebruiken? En werkt die zogenaamde ‘boosterfunctie’ van een vuur of oven echt om energie te besparen? Energie-expert Koen Vanthournout fileert welke aanpassingen zinvol zijn en welke inspanningen te weinig

Lees meer »

Vaneeckhout pleit voor versterking chathulplijnen

Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout pleit ervoor chathulplijnen te versterken. De telefoondiensten bij onder meer Tele-Onthaal en de Zelfmoordlijn zijn altijd toegankelijk, maar de mogelijkheden om te chatten zijn dat veel minder, aldus Vaneeckhout. En dat terwijl chatten vooral voor jongeren een pak laagdrempeliger is.

Lees meer »

Brusselse politie vindt zo’n acht kilogram drugs bij dealer

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft donderdag een jongeman opgepakt die verdacht wordt van drugsdealen. In zijn woning trof de politie zo’n acht kilogram cannabis en cannabishars aan. Dat meldt het Brusselse parket. De jongeman werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Lees meer »