Nieuwsfeed

“De koningin begroet ons met een vriendelijke goeiemorgen”: bij bakkerij Biasetto zijn Filip en Mathilde vaste klant

Een goede bakker om de hoek is goud waard. Dat beseffen ze ook aan het Belgische hof, dat voor het dagelijks brood, de zondagse koffiekoeken én verjaardagstaarten rekent op Fabrice Debroux (52) en zijn vrouw Nathalie (56) van banketbakkerij Biasetto uit Strombeek-Bever. “Rond half zeven ’s ochtends leveren we onze broodjes al op het kasteel van Laken”, zegt Nathalie in een uitgebreid interview met ‘Story’. “Koning Filip begint graag vroeg aan zijn werkdag.”

Krantenkoppen in België

Opnieuw agent geschorst na brutale arrestatie van Tyre Nichols

Na de gewelddadige arrestatie van Tyre Nichols op 7 januari in de Amerikaanse stad Memphis, is maandag een zesde agent van het politiekorps uit zijn functie gezet. Enkele dagen na de arrestatie overleed Nichols. Gruwelijke beelden van de dashcams van de agenten waarop de arrestatie van de man te zien is, circuleren inmiddels wereldwijd.

Lees meer »

Lichte daling van goederenoverslag in haven Antwerpen-Brugge: “Ondanks crisisjaar mooie resultaten”

De haven van Antwerpen-Brugge heeft vorig jaar iets minder goederen behandeld dan het jaar voordien. De totale goederenoverslag is gedaald met 0,7 procent. Er is vooral een daling in de containertrafiek, goederen in bulk zijn dan weer gestegen. “Ondanks alle uitdagingen, waaronder de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne, is dat een mooi resultaat”, vindt Antwerps havenschepen Annick De Ridder

Lees meer »

22 loslopende paarden zorgen voor paniek in Haaltert

In Haaltert hebben 22 loslopende paarden voor heel wat paniek gezorgd. De dieren waren ontsnapt uit een stal of weide in deelgemeente Denderhoutem. Ze staken onder meer de drukke gewestweg N45 over. Eén paard raakte lichtgewond en enkele auto’s liepen lichte schade op. Aan de bewoners werd gevraagd om zoveel mogelijk binnen te blijven en de locatie van de paarden

Lees meer »

Stroom van schandalen doet Oekraïense eenheid wankelen, en dat is geen toeval

Een viceminister ontslagen wegens corruptie, de minister van Defensie beschuldigd van woekerpraktijken, complottheorieën over de neergestorte helikopter. President Zelenski beleeft lastige dagen. Hij riep de Oekraïners op om het hoofd koel te houden en de eenheid te bewaren. Oekraïense bronnen zien in de plotse opstoot van schandalen en de vermenging van echte dossiers met “onthullingen” de hand van één Rus.

Lees meer »

Van hele dag appels schillen tot nachtje doorwerken: Antwerpse bakkers vertellen over Verloren Maandag en tippen hoe je de lekkernijen best opwarmt

Vandaag is het Verloren Maandag in Antwerpen. En dat klinkt veel hopelozer dan deze hoogdag voor de Antwerpse bakkers eigenlijk is. “Het wordt een nachtje doorwerken om alles klaar te krijgen”, vertelt Tinne Snoeys van Bakkerij Ambacht in Merksplas. Samen met Laura Goossens van Bakkerij Goossens legt ze uit vanwaar de traditie komt én hoe je een kwalitatief worstenbrood of

Lees meer »

17 doden en 20 gewonden bij botsing tussen bus en vrachtwagen in Pakistan

Bij een botsing tussen een bus en een vrachtwagen nabij de Kohat-tunnel, in het noordwesten van Pakistan, zijn vrijdag zeker zeventien mensen om het leven gekomen. Daarnaast raakten ook meer dan twintig personen gewond. Dat melden de hulpdiensten in de provincie Khyber Pakhtunkhwa, waar het ongeval zich voordeed. Onder de slachtoffers waren minstens twee kinderen en drie vrouwen.

Lees meer »