Nieuwsfeed

De omhaal van Hong, de knal van De Laet of nog een ander pareltje? Stem op jouw favoriet en kies de ‘Goal van het Jaar’!

Er waren in 2022 opnieuw tal van geweldige doelpunten te bewonderen op onze Belgische voetbalvelden. Maar welke goal was de allermooiste? Dat kies jij! Onze sportredactie selecteerde tien pareltjes van het afgelopen jaar die je in onderstaande video’s ook nog eens apart kan herbekijken. Stem op jouw favoriet en beslis samen met de lezers van HLN welk doelpunt tijdens de rechtstreekse uitzending van de Gouden Schoen op 25 januari tot ‘Goal van het Jaar’ bekroond wordt.

Krantenkoppen in België

Je mondhygiëne verbeteren en tanden bleken door te spoelen met kokosnootolie? Werkt ‘oil-pulling’ echt?

De meeste onder ons poetsen hun tanden met een tandenborstel en gebruiken wel eens flos of mondspoeling. Maar sommige zweren bij een gezondheidstrend die (opnieuw) de social media overspoeld: ‘oil-pulling’. Een eeuwenoud gebruik waarbij je jouw mond minutenlang met olie spoelt om een hele reeks problemen te doen verdwijnen. Maar werkt ‘oil-pulling’ echt? Of is het de zoveelste lege gezondheidstrend?

Lees meer »

Afscheid nemen van vrienden in Iran veranderde in hel op aarde voor Olivier Vandecasteele: “In plaats van pizzakoerier stond politie voor de deur”

Elf maanden al in isolatie. Pas veroordeeld tot 40 jaar cel en 74 zweepslagen. Want, zo oordeelt het Iraanse regime, Olivier Vandecasteele (41) is een spion. Of dat terecht is, weet niemand: zijn familie noch de Belgische overheid krijgt officiële informatie vanuit Iran. “Ze wilden een Belg die voor impact zou zorgen.” Maar waaróm reisde hij vorig jaar, ondanks een

Lees meer »

Familie in diepe rouw na dodelijk ongeval van architect Niels (34): “Hij droomde van een toekomst met zijn vriendin”

Niels Haelewyn, een 34-jarige architect uit Oostrozebeke, is maandag om het leven gekomen bij een auto-ongeval in Zele. Hij botste om voorlopig onduidelijke redenen tegen een geparkeerde oplegger en overleed ter plaatse. “Niels woonde nog thuis maar droomde van een toekomst met zijn vriendin. Hij was een creatieveling en kon bergen werk verzetten“, zegt vader Geert Haelewyn. Hij is zelf

Lees meer »

Raadkamer stelt zaak Optima Bank opnieuw uit tot april

In het dossier rond de Optima Bank heeft de Gentse raadkamer, die moet beslissen over de verwijzing van de veertien verdachten, de behandeling van de zaak opnieuw uitgesteld tot midden april. Het bijkomend onderzoek gevraagd door Luc Van den Bossche is afgerond maar de partijen moeten eerst nog conclusies uitwisselen.

Lees meer »

Ravage na ongeval met trein en vrachtwagen in Deerlijk: één lichtgewonde, treinverkeer zal nog urenlang problemen ondervinden 

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde is sinds vrijdagochtend 8.10 uur volledig onderbroken, na een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen in Deerlijk. Dat laat spoornetbeheerder Infrabel weten. Er zaten vijftig passagiers op de trein, één persoon raakte lichtgewond. Omdat ook een hoogspanningskabel geraakt werd, zullen de problemen nog urenlang duren.

Lees meer »

Dirk Verhofstadt over de 34 parallellen tussen de nazi’s en extreemrechts vandaag: “We moeten net wel vergelijken met Hitler”

Dirk Verhofstadt is de broer van voormalig liberaal premier Guy Verhofstadt, maar daar gaat het nu even niet over. Hij is ook moraalfilosoof, professor-emeritus media-ethiek aan de Universiteit Gent en auteur van verschillende boeken over liberalisme, religie en de Holocaust. In zijn pas verschenen Dagboek 1933 waagt hij het op zoek te gaan naar parallellen tussen de nazi’s en extreemrechts

Lees meer »

Ook Clinton, Bush en Obama gevraagd hun huis en garage te checken op geheime documenten

Het Amerikaanse Nationaal Archief heeft onder andere Bill Clinton, George Bush en Barack Obama gevraagd of ze alstublieft even in hun huis willen nagaan of ze niet nog ergens geheime regeringsdocumenten hebben liggen. Het archief heeft het opvallende verzoek per brief gestuurd naar alle laatste zes presidenten en hun vicepresidenten, na de vondst van documenten bij president Joe Biden, voormalig

Lees meer »

Diana’s butler kijkt niet op van prins Harry’s onthullingen: “Als kind werd hij al benadeeld tegenover William”

Dat prins Harry (38) zich benadeeld voelt binnen de koninklijke familie, maakte hij met z’n boek en interviews overduidelijk. Dat gevoel steekt volgens prinses Diana’s butler al héél lang de kop op. En dat zit ‘m in de kleinste dingen, zoals minder worstjes bij het ontbijt krijgen bijvoorbeeld. “Ik weet dat de koningin van streek was in de maanden voordat

Lees meer »