Nieuwsfeed

De voetbalploeg waar het niet uitmaakt hoeveel tegengoals ze krijgen: “Dit is een leerschool. Vooral voor het leven”

205, zoveel tegendoelpunten kreeg FC Pirate Leuven al te verwerken. Terwijl het seizoen nog maar halfweg is. En toch vierden de spelers vorige week uitbundig de winterstop. Want scoren, dat is voor hen maar bijzaak. “Dit is een ploeg voor jongens die nergens anders terechtkunnen. Een woede-uitbarsting, dat mag hier wél.”

Krantenkoppen in België

Bijna 40 mensen aangeklaagd voor bestorming Brasilia

De Braziliaanse autoriteiten hebben 39 personen aangeklaagd voor hun rol in de bestorming van overheidsgebouwen in Brasilia op 8 januari. Procureur-generaal Augusto Aras meldde maandag dat het onder meer gaat om aanklachten voor geweld tegen de democratie, schade aan erfgoed en het aanzetten tot een coup.

Lees meer »

Duizenden demonstranten tegen ontruiming Duits “kolendorp” Lützerath, politie chargeert tegen groep gemaskerde actievoerders

Duizenden demonstranten komen op straat tegen de ontruiming van het Duitse kolendorp Lützerath, niet ver van de Belgische grens. De betoging verliep grotendeels rustig, toch moest de politie ook een aantal charges uitvoeren tegen een groep gemaskerde actievoerders. Het dorp wordt ruim twee jaar door klimaatactivisten bezet, die niet willen dat er naar het zwaar vervuilende bruinkool wordt gegraven. Begin

Lees meer »

Bedrijf achter ‘de auto van de toekomst’ failliet: “Het verbaast me dat het nog zo lang geduurd heeft”

Een elektrische auto die bij zonnig weer zijn eigen elektriciteit zou opwekken via zonnepanelen. Het klonk futuristisch toen Nederlandse ondernemers van de Helmond Automotive Campus ‘Lightyear’ voorstelden. En het blijft voorlopig ook futuristisch want het idee uitwerken kostte zodanig veel geld dat het bedrijf het faillissement aangevraagd heeft. “Het heeft nog lang geduurd.”

Lees meer »

België belooft extra wapens aan Oekraïne

België wil extra antitank- en luchtafweergeschut leveren aan het Oekraïense leger. Dat zei minister van Defensie ­Ludivine Dedonder (PS) aan de vooravond van een cruciale bijeenkomst van tientallen bondgenoten in het Duitse Ramstein. In aanloop naar de top die vandaag plaatsvindt, deden heel wat landen nieuwe beloftes aan Kiev. Zo zal het VK tanks leveren, Nederland een gegeerd Patriot-lucht­afweersysteem en

Lees meer »

Vlaanderen gaat studentenkamers in kaart brengen

Het Steunpunt Wonen zal dit jaar een onderzoek uitvoeren naar de opstart van een monitoringssysteem voor de vraag naar en het aanbod aan studentenkamers in Vlaanderen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op een vraag van CD&V-parlementslid Katrien Schryvers. Zij reageert tevreden op de plannen. “Meten is weten: door zicht te krijgen op het

Lees meer »

LIVE MALAISE ANDERLECHT. Gesprek met misnoegde fans verloopt in goede verstandhouding – Onze man aan Lotto Park: “Man die écht antwoorden kan geven, ontbreekt”

Komt dit nog goed? Anderlechtvoorzitter Wouter Vandenhaute staat in het oog van de storm, na een oproep tot ontslag door een paars-wit supporterscollectief. Een vooraanstaande insider laat verstaan dat het de fans menens is. Nu is een overleg bezig tussen een overkoepelend orgaan van de supportersclubs en Head of Sports Jesper Fredberg en trainer Brian Riemer. Volg alle ontwikkelingen hieronder

Lees meer »

Lichte daling van goederenoverslag in haven Antwerpen-Brugge: “Ondanks crisisjaar mooie resultaten”

De haven van Antwerpen-Brugge heeft vorig jaar iets minder goederen behandeld dan het jaar voordien. De totale goederenoverslag is gedaald met 0,7 procent. Er is vooral een daling in de containertrafiek, goederen in bulk zijn dan weer gestegen. “Ondanks alle uitdagingen, waaronder de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne, is dat een mooi resultaat”, vindt Antwerps havenschepen Annick De Ridder

Lees meer »

Vijfde van webshopjuwelen bevat potentieel gevaarlijke zware metalen, zegt Testaankoop: “Zelfs kleine dosis lood kan schadelijke effecten hebben”

Een vijfde van de juwelen die consumentenorganisatie Testaankoop aankocht via webshops zoals Amazon, AliExpress en Bol.com bevat een hoeveelheid zware metalen die de limieten van de Europese wetgeving overschrijden. Dat meldt de organisatie in een persbericht. “Helaas moeten we vaststellen dat de webshops te weinig controles uitvoeren”, klinkt het.

Lees meer »

Benny (52) getuigt voor het eerst nadat zijn vrouw van de baan werd gemaaid: “Greet had geen schijn van een kans. Zo hard was de klap”

“Greet en ik zouden vandaag mijn verjaardag vieren met vrienden. Maar het cadeautje dat hier klaarligt, zal nog even onuitgepakt blijven.” Benny Van Hees (52), de man van Greet Swiggers (52) die afgelopen weekend voor zijn eigen ogen doodgereden werd, spreekt voor het eerst. Over die fatale zaterdagochtend in Muizen, maar ook over de liefde naar zijn vrouw toe. “Greet

Lees meer »

“Dankzij deze methode verdwijnen wallen meteen.” Beautyredactrice tipt de 5 beste tools voor een gezichtsmassage

Je gezicht masseren zou je een jeugdige blos en een frisse teint geven. Of dat nu met schraapstenen, je vingers of gekoelde ijsballen is. Blijkbaar activeren sommigen zelfs je lymfesysteem of hebben ze een antiagingeffect. Dit zijn volgens beautyredactrice Sophie Vereycken de vijf beste tools voor een verzorgende massage van je snoet. “Mensen met botox en fillers, opgelet.”

Lees meer »

“In deze gemeente steeg de prijs voor een huis met bijna 40 % op één jaar tijd”: ontdek hier hoe de vastgoedprijzen in jouw gemeente evolueren

Ook in 2022 zijn de prijzen van huizen en appartementen opnieuw gestegen, in sommige gemeenten zelfs met meer dan 30 procent. Dat blijkt uit onze Woonwijzer, in samenwerking met notaris.be. Al is er is wel beterschap op komst: “De tijd van prijzen die de pan uitslaan is in 2023 voorbij”, klinkt het. Bekijk hieronder hoe de vastgoedprijzen in jouw gemeente

Lees meer »